Ministrul Finanţelor, propunere pentru ANAF: Termenele de prescriere să scadă de la 5 la 2 ani

Ministrul Finanţelor, propunere pentru ANAF: Termenele de prescriere să scadă de la 5 la 2 ani
| Foto: Arhiva

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat că nu este de acord cu modul de acţiune al ANAF, în ceea ce priveşte impozitarea nunţilor, şi spune că va propune schimbarea termenelor de prescriere, astfel încât să nu existe acţiuni ale Fiscului după 5 ani, ci în termen de doi.

"În primul rând, ANAF trebuia să întrebe ministrul de resort legat de o astfel de acţiune. Apoi, am spus de foarte multe ori că această abordare a ANAF trebuie să se schimbe, în felul de a acţiona şi de a reacţiona. Şi acest lucru se va schimba până la final de an. Doar să urmăriţi acţiunile până la final de an şi veţi vedea că lucrurile se întâmplă cum spun eu", a declarat Eugen Teodorovici, la Tulcea.

Ministrul de Finanţe spune că va face şi o propunere de modificare a legii astfel încât termenele de prescriere să scadă de la 5 la 2 ani.

"ANAF avea multe alte lucruri de făcut până să ajungă la acest tip de acţiune. Ieri vorbeam cu vicepreşedintele de la ANAF, care a păstorit această situaţie şi care era convins de faptul că este o măsură foarte bună. Atunci mi-a venit şi ideea de a propune o modificare legislativă, că sunt 5 ani pentru prescriere şi am spus <<Bun, dacă ai fi avut 10 ani, ai fi stat 10 ani ca să iei o asemenea măsură>> că aşa e românul la noi, mai ales ANAF. Şi atunci poate ar fi bine să ducem această perioadă de prescriere de la 5 la 2 ani , pentru că în primul an declari veniturile, ăla nu se ia în calcul, dar după momentul obligaţiei de plată trebuie să înceapă să curgă momentul de prescriere. Asta pentru ca şi ANAF să poată acţiona din timp, să nu văduvească bugetul de stat cu sume pe care le-ar fi putut încasa, să nu stea ani de zile şi înainte de prescriere vine cu o astfel de măsură", a mai afirmat Teodorovici.

În ultimele zile, în spaţiul public au apărut mai multe declaraţii cu privire la faptul că ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriţi solicitări ca aceştia să declare ce relaţii economice au avut, în contextul căsătoriei civile şi religioase, cu persoanele fizice sau firmele care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere şi spaţiul.

Comenteaza