Ministrul Finanţelor vrea eliminarea popririi pe conturi: „Eu o consider o măsură comunistă”

Ministrul Finanţelor vrea eliminarea popririi pe conturi: „Eu o consider o măsură comunistă”

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că vrea eliminarea măsurii de poprire a conturilor până la finalul acestui an.

"Poprirea asta dispare. N-o să mai găsească românul un cont blocat pe neaşteptate. Nu ştiu, pleacă într-o excursie în afara ţării şi se trezeşte că nu-şi poate accesa niciun fel de cont pentru că o suma minoră a blocat cineva toate conturile. Nu. Asta o să dispară până la finalul acestui an", a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul de Finanţe a făcut câteva precizari şi cu privire la lista neagră a datornicilor, publicată de ANAF.

"Eu o consider ca o măsură comunistă", a declarat Eugen Teodorovici, adăugând că" "ce treabă am eu dacă vecinul are datorii? Statul este obligat să ştie cât are, să-l penalizeze dacă nu plăteşte la timp şi să-l execute acolo unde el nu respectă somaţiile de plată din partea statului".

Ministrul de Finanţe a ţinut totuşi să diferenţieze situaţia pesoanelor juridice de cea a persoanelor fizice precizând că: "La firme este altceva, pentru că dacă am firmă sau sunt firmă eu, vreau să ştiu dacă un posibil partener al meu are sau n-are datorii faţă de stat sau în alte zone".

Comenteaza