Ministrul Mediului, apel către administraţiile locale, pentru implicare în Campania naţională „Curăţăm România”

Ministrul Mediului, apel către administraţiile locale, pentru implicare în Campania naţională „Curăţăm România”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a cerut, luni, în cadrul Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România susţinerea şi implicarea liderilor locali în Campania naţională „Curăţăm România”, care se va desfăşura pe toată perioada lunii aprilie şi care include acţiuni de colectare de deşeuri prin ridicarea acestora din gospodării şi din zonele de depozitare ilegală.

”Vrem o ţară curată, o ţară fără deşeuri aruncate la întâmplare, care întinează frumuseţile naturii, poluează oraşele şi spaţiul rural. Punem în practică această dorinţă prin Campania naţională „Curăţăm România”, care se va desfăşura pe toată perioada lunii aprilie”, a anunţat ministrul Mediului.
 


Tanczos Barna afirmă că, astăzi, la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România, a cerut susţinerea şi implicarea liderilor locali în această campanie, un moment crucial în colaborarea noastră. 
 
”Campania „Curăţăm România” include acţiuni de colectare de deşeuri prin ridicarea acestora din gospodării şi din zonele de depozitare ilegală. Toate autorităţile publice sunt invitate să se implice pentru asigurarea colectării selective a deşeurilor abandonate.  Vom avea zile dedicate pentru curăţarea pădurilor, apelor, colectării anvelopelor, DEEE-urilor, şi ecologizării zonelor publice din oraşe şi comune”, spune ministrul. 
 
Barna continuă: ”Sunt convins că această campanie va fi un succes, nu doar pentru că vom reuşi să strângem nişte deşeuri, ci pentru impactul social şi schimbarea atitudinii persoanelor din comunităţile în care va avea loc”. 
 
Ministrul Mediului mai afirmă că, totodată, ”spaţiul rural are nevoie de dezvoltare şi de modernizare”.
 
”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ne oferă o oportunitate extraordinară, putem schimba faţa şi viaţa satului din România! Prin PNRR sprijinim dezvoltarea în domeniul managementului apei, pădurilor şi a deşeurilor cu aproape 4 miliarde de euro. Prin programele pe care le derulăm prin AFM, venim în sprijinul UAT-urilor modernizarea iluminatului public stradal, creşterea eficienţei energetice în clădirile publice, staţii de reîncărcare autovehicule electrice în localităţi, apă şi canalizare. Rolul primarilor este determinant în succesul implementării acestor programe”, mai afirmă Tanczos Barna. 

Comenteaza