Ministrul Mediului, un nou apel la consum responsabil al apei potabile: "Peste 70% din ţară este afectată de secetă"

Ministrul Mediului, un nou apel la consum responsabil al apei potabile: "Peste 70% din ţară este afectată de secetă"

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut, miercuri, încă un apel către români să nu folosească apa potabilă în scopuri agricole, pentru că "este o risipă pe care nu ne-o permitem".

Tanczos Barna a spus în şedinţa de Guvern că 70% din ţară este afectată de diverse faze ale secetei pedologice, iar în privinţa rezervei strategice de apă, cele 40 de lacuri de acumulare, cu importanţă strategică, sunt la un grad de umplere de 68%. Ministrul a făcut un apel la consum raţional al apei potabile.

"Pot afirma că peste 70% din ţară este afectată de diverse faze ale secetei pedologice, moderată, puternică sau extremă. Avem din păcate şi zone cu secetă pedologică extremă, câteva zone relativ restrânse unde aprovizionarea cu precipitaţii este optimă”, a spus ministrul Mediului.

Barna a făcut încă un apel la consum raţional al apei potabile.

"Facem încă o dată în mod repetat apel la populație ca în această perioadă să utilizeze apa potabilă strict pentru consumul din gospodărie. Pentru consumul pentru care se face, se pregătește, se produce practic apa potabilă. 

Este o risipă pe care nu ne-o permitem acum să folosim această apă potabilă în scop agricol, să folosim apă potabilă pentru scop agricol, pentru irigații", a transmis Tanczos Barna.

 

Comenteaza