Ministrul Muncii a anunţat că 562.000 de angajaţi au intrat în şomaj tehnic: Aşteptăm rectificarea pentru a finaliza plăţile

Ministrul Muncii a anunţat că 562.000 de angajaţi au intrat în şomaj tehnic: Aşteptăm rectificarea pentru a finaliza plăţile

Ministrul Muncii a anunţat că nu s-au putut face toate plăţile pentru angjaţii care au intrat în şomaj tehnic pentru că nu sunt bani. Violeta Alexandru a spun în şedinţa de guvern că aşteaptă rectificarea bugetară pentru a putea da drumul la plăţi.

”O primă parte din cei care ne-au adresat solicitări, au şi primit banii în cont. Atât beneficiarii sumelor gestionate de agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială cât şi cei care au depus cererile la AJOFM-uri. Solicitări la nivelul zilei de astăzi la toate agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă, sunt puţin peste 550.000, practic 562.000. E vorba de cererile depuse de companii. Adică în somaj tehnic, suspendarea temporară a contractului de muncă. Primele plăţi din rezervele au fost făcute, aşteptăm rectificarea bugetară. Toate documentele sunt la zi. Procesate, verificate, comunicat cu beneficiarii pentru că au intîmpinat o serie de probleme în setul de date pe care le-au pus la dispoziţie.

Suntem pregătiţi, ce ne lipseşte în acest moment este rectificarea bugetară pentru a opera toate plăţile celor care ne-au adresat solicitări. La agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială sunt un total de 74.000 de solicitări. E vorba de intreprinderi, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Etichete
Comenteaza