Ministrul pentru Dialog Social a venit la Cluj ca să medieze scandalul de la Mechel. Ce spune despre disponibilizări VIDEO

Ministrul pentru Dialog Social a venit la Cluj ca să medieze scandalul de la Mechel. Ce spune despre disponibilizări VIDEO
Ministrul delegat pentru dialog social a venit la Cluj pentru a media conflictul dintre sindicaliştii din Câmpia Turzii şi reprezentanţii firmei care a cumpărat combinatul de la Mechel. Ministrul Doina Pană a spus că va asigura asistenţa tehnică, dar că nu poate interveni mai mult din cauză că este vorba de o companie privată.

Sindicaiştii de la Câmpia Turzii au început discuţiile cu reprezentanţii firmei în această după masă, la Prefectura Cluj. Întâlnirea vine după ce ieri peste 200 de foşti angajaţi ai combinatului au protestat pentru că nu şi-au primit plăţile compensatorii. La întâlnirea participă şi ministrul delegat pentru dialog social, Doina Pană. Aceasta a precizat că Guvernul nu poate forţa firma să plătească salariile compesatorii şi că oamenii trebuie să se adreseze justiţiei.

"Prezenţa mea la acest dialog social nu este ca o garanţie că Guvernul se implică", a spus ministrul Doina Pană. "Guvernul nu poate să se implice dar fiind vorba d 600 de oameni nu poate să fie indiferent. eu am să asigur un fel de asistenţă tehnică ca dialogul social să existe între firmă şi sindicate".

Comenteaza