Ministrul Transporturilor, acord cu Alianţa Vestului pentru linia de mare viteză Cluj - Oradea

Ministrul Transporturilor, acord cu Alianţa Vestului pentru linia de mare viteză Cluj - Oradea

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a semnat, vineri, la Cluj-Napoca un acord cu primarii din Alianţa Vestului, pentru susţinerea proiectului  electrificare  şi reabilitare a liniei de cale ferată Cluj-Napoca - Oradea – Episcopia Bihor, în valoare de 7,3 miliarde de lei.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Este o zi importantă pentru Ministerul Transporturilor. Împreună cu primarii şi directorii CFR Infrastructură şi Companiei de Drumuri am reuşit să depăşim mai multe obstacole în calea implementării unor proiecte majore de infrastructură din Regiunea de Nord-Vest. Am avut o întâlnire de lucru cu primarii din Cluj-Napoca, Oradea şi Arad cu care am parcurs proiecte de investiţii. Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură feroviară, un proiect major, este electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca - Oradea - Episcopia Bihor. Am semnat un acord de implementare a acestui proiect cu cei trei primari, care să oblige toată părţile interesate să se încadreze în termenele asumate", a precizat Lucian Bode, potrivit Agerpres.

Ministrul a spus că această cale ferată va duce la decongestionarea traficului de la Curtici, unde trec zilnic 1.200 de garnituri de tren de marfă.

"Dacia-Renault şi Ford mi-au cerut să rezolvăm problema de la Curtici, pentru că stau trenurile zeci de ore să treacă graniţa în Ungaria din diverse motive. După electrificarea căii ferate Cluj-Napoca - Oradea - Episcopia Bihor, vom avea cea de-a doua poartă de ieşire spre Vest", a menţionat Lucian Bode.

Proiectul, în valoare de 7,3 miliarde de lei, va fi finanţat din fonduri europene şi  prevede reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca - Oradea - Episcopia Bihor pe o distanţă de 166 de km, electrificarea liniei pe 160 de km şi realizarea unei căi ferate duble pe 88 de km.

“Discutăm proiectele pentru regiunea noastră, în termeni de mobilitate şi conectivitate pentru regiunea nord şi regiunea de vest, CFR şi rutier, şi m-am bucurat să văd astăzi câteva lucruri care au stat în adormire de foarte mulţi ani şi care practic, de câteva luni de zile, au fost puse pe drumul corect, cu şanse mari de implementare în perioada următoare”, a declarat Emil Boc.

La întâlnirea de astăzi, de la Cluj, cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au participat trei dintre cei patru primari din "Alianţa Vestului" - Emil Boc (Cluj-Napoca), Ilie Bolojan (Oradea) şi Călin Bibarţ (Arad), precum şi cu fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă. A lipsit Nicolae Robu, edilul din Timişoara.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza