Ministrul Transporturilor, pesimist în privinţa autostrăzilor: Nu pot fi gata la timp cu 100 de muncitori şi 70 de utilaje

Ministrul Transporturilor, pesimist în privinţa autostrăzilor: Nu pot fi gata la timp cu 100 de muncitori şi 70 de utilaje
| Foto: Autovit

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat joi, că starea lucrărilor pe şantiere este mult sub aşteptări şi că firmele care construiesc autostrăzi de zeci de milioane de euro nu au cum să termine la timp aceste lucrări cu 100 de muncitori şi 70 de utilaje.

"Starea lucrărilor pe şantiere este mult sub aşteptări. Am avut discuţii cu toţi contractorii de pe aceste şantiere, care m-au asigurat că vor respecta termenele de execuţie. Însă, pe mine nu m-au convins că ţintele de execuţie pentru proiecte de zeci de milioane de euro pot fi atinse cu 100 de muncitori şi 70 de utilaje. Anvergura companiilor care au câştigat aceste lucrări este extrem de mare pe hârtie şi mică în realitate. Nu mă feresc să spun acest lucru", a arătat Şova.

El a susţinut că au fost depăşite barierele legate de exproprieri.

"Din păcate, constat că de la documente până la şosea e o cale lungă, uneori prea lungă, de cele mai multe ori din vina partajată administraţie-antreprenori. Am depăşit deja barierele legate de exproprieri. Facem un efort, dar ritmul lucrărilor este extrem de lent. E păcat că ratăm o şansă cu toţii să respectăm termenele propuse", a continuat ministrul Transporturilor.

Şova a amintit, în acest context, că ţara noastră se confruntă cu o criză a forţei de muncă în această perioadă, mai ales în construcţii.

"Nu dau vina, ci caut soluţii. Probabil administraţia trebuie să facă un efort", a adăugat oficialul guvernamental.

Comenteaza