Minsitrul Daea face reclamă roşiilor româneşti coapte artificial. Le-a "controlat" cu papilele gustative: "Luați-le de la români că sunt excepționale!"

Minsitrul Daea face reclamă roşiilor româneşti coapte artificial. Le-a "controlat" cu papilele gustative: "Luați-le de la români că sunt excepționale!"

Roşiile româneşti care au apărut pe piaţă la preţuri de două ori mai mari decât cele din import ar fi coapte artificial. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost sesizat.

Există suspiciunea ca roşiile româneşti de pe tarabele din pieţe să fie periculoase pentru sănătate. Se pare că unii producători din Olt stropesc roșiile după ce le culeg din solarii, pentru a se coace artificial, prinzând astfel prețurile mari din această perioadă, a transmis digi24.ro

Odată ce situația a ajuns și în atenția ministrului Agriculturii acesta a decis să mergă în control chiar la serele cu tomate. Însă ceea ce ar fi trebuit să fie un control pentru a depista nivelul pesticidelor, s-a transformat acolo într-o reclamă la producătorii autohtoni. 

Ajuns la Izbiceni, ministrul a intrat într-o seră și a mușcat cu poftă dintr-o roșie. Concluzia bazată pe papilele gustative ale ministrului a fost că roșiile nu sunt stropite şi sunt numai bune de mâncat.

"Să mâncăm roșii din România, că sunt foarte bune și sănătoase și fermierii noștri fac, iată, printr-o muncă excepțională produse bune. Mâncați, fraților, roșiile românilor! Luați-le de la români că sunt excepționale! Iată că le mănânc", a declarat Petre Daea, citat de digi24.ro. 

Problema este că au fost ridicate probe doar din seră, nu și din halele în care sunt depozitate legumele, acolo unde ar avea loc, după recoltare, stropirea roşiilor.

În România există doar două laboratoare în care sunt verificate legumele și fructele: în București și în județul Mureș.

Comenteaza