Mișcări de trupe în grupul clujean Pitech: a plecat SensioLabs, a venit Mind Magnet

Mișcări de trupe în grupul clujean Pitech: a plecat SensioLabs, a venit Mind Magnet
Grupul fondat de Bogdan Herea se apropie de 300 de angajați

Compania franceză Trusted Objects, furnizor de soluţii de securitate cibernetică pentru platforme de tip internetul lucrurilor, a preluat integral acţiunile SensioLabs, firmă din grupul de firme Pitech Plus Cluj.

În decembrie 2018 francezii au achiziţionat doar 4% din firmă, conform unui document publicat anterior în Monitorul Oficial. Odată cu această tranzacţie, Bogdan Herea şi Pitech Plus au ieşit complet din acţionariatul Sensiolabs, conform ZF.  

SensioLabs, care are ca obiect principal de activitate dezvoltarea de software, a înregistrat în 2017 afaceri de 91.000 de lei şi o pierdere de 15.212 de lei. Pitech Plus a avea în 2017 afaceri de 33,2 milioane de lei, un profit net de 0,76 milioane şi 234 de angajaţi. Asociat unic este Bogdan Herea Buzatu, potrivit Registrului Comerțului

Pitech Plus și-a propus ca din acest an să atace și piața din România deoarece consideră că acum țara noastră este pregătită pentru proiecte de transformare de business și dezvoltarea soluțiilor de automatizare. Aceasta a încheiat anul trecut în creștere cu 20%, după o creștere semnificativă a activității din Marea Britanie. 

“Ne propunem o creștere a numărului de angajați cu 20% în 2019. Proiectele au devenit din ce în ce mai complexe, motiv pentru care dorim să extindem echipele cu oameni cât mai bine pregătiți”, a declarat Bogdan Herea.

Compania și-a axat activitatea pe vânzări online, soluții digitale pentru industria ospitalieră, pentru domeniile financiar și asigurări, pentru segmentele auto și mobilitate urbană și divertisment, în 2019 urmând să adauge două noi tipuri de servicii: transformare și automatizare de business și managementul aplicațiilor.

În 2017 aceasta a preluat firma clujeană specializată pe inovare în comerțul electronic Mind Magnet. Ultima se va concentrează pe furnizarea celor mai bune soluții Magento și pe dezvoltarea aplicațiilor web personalizate și funcționează în cadrul grupului Pitech Plus sub același brand. 
 
Pitech Plus are centre de dezvoltare din Cluj și Târgu-Mureș din care coordonează activitatea la nivel internațional.  Aceasta avea 36 de clienți activi, din industrii precum auto, comerț, sectorul guvernamental și bancar. Principalii jucători IT din piața clujeană sunt Endava (cotă de piață 12,01%), Softvision (7%), NTT DATA România (6,28%), Betfair (4,86%) și Iquest Technologies (4,74%), conform portalului financiar Termene.ro.

Comenteaza