Modelul Lufthansa, aplicat la Blue Air. Statul se vrea acționar ca să o scoată din faliment

Modelul Lufthansa, aplicat la Blue Air. Statul se vrea acționar ca să o scoată din faliment

Statul român ar trebui să aloce fonduri pentru salvarea Blue Air, dar și să devină acționar la această companie, a afirmat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Operatorul aerian cu capital românesc efectuează zboruri Cluj-Napoca - București.

Al doilea operator aerian din România, conform cotei de piață, a declanșat procedura de concordat preventiv, un mecanism de evitare a insolvenței, care permite unei companii să propună creditorilor săi un plan de redresare și plată a datoriilor, conform Profit.

"În această perioadă, industria de transport aerian se confruntă cu mari greutăți. Cum a făcut Germania cu Lufthansa, a alocat fonduri importante și a intrat acționar acolo, la fel va trebui să facem și noi. Încă nu am luat o decizie cu Blue Air", a afirmat Bode.

Ministrul a dat asigurări că operatorul național Tarom va fi salvat și la fel se va întâmpla și cu Blue Air. El va avea o întâlnire cu reprezentanții celor două companii, cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, pentru a discuta acordarea de ajutoare. Blue Air și Tarom au primit deja avizul pentru ajutoare de stat, în contextul noului coronavirus.

Comenteaza