Modernizarea Complexului Trei Lacuri va costa 6 milioane de euro

Modernizarea Complexului Trei Lacuri va costa 6 milioane de euro

Societatea de construcții MBS Group Turda va efectua lucrările de amenajare a zonei cultural-recreative Trei Lacuri, un proiect în valoare de 6 milioane de euro.

Complexul din Câmpia Turzii va beneficia de finanțare europeană, contractul de lucrări aferente proiectului fiind semnat de primarul localității, Dorin Lojigan. MBS Group,se obligă să execute servicii de proiectare în fazele proiect tehnic, certificare tehnică, detalii de execuție, întocmirea documentațiilor pentru avize, acorduri, autorizații, asistență tehnică și execuție de lucrări la obiectivul de investiții.

Compania trebuie să execute, finalizeze şi remedieze orice defecte ale lucrărilor obiectivului în conformitate cu obligaţiile asumate. Cntractului de lucrări se ridică la 25 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Durata de implementare a acestuia este de trei ani.

„Prin semnarea contractului, vom asigura o dezvoltare multifațetată, în domeniul turismului și al agrementului, care să vină în completarea proiectelor de reindustrializare și impulsionare a dezvoltării sectorului industrial și de producție. Câmpia Turzii este „smart” și va deveni un centru polieconomic al județului Cluj”, afirmă Dorin Lojigan.

Clădirea multifuncțională va fi formată din patru corpuri: cel principal, cu destinația muzeu și săli multifuncționale culturale și expoziționale; spații multifuncționale, inclusiv mediatecă; imobil administrativ, piațetă scufundată, amfiteatru exterior cu scenă; clădire cu expozor natural.

Parcul va fi amenajat cu spații verzi pe 102.586 mp, cu teren polisportiv cu tribune, două puncte de observație, loc de joacă pentru copii, pump track, pontoane de promenadă, ponton plutitor, debarcader, pod scufundat, alei pietonale, piste pentru biciclete, sistem de iluminat, supraveghere video, zonă de relaxare și plajă.   

Comenteaza