Moldovenii scapă de Alimentara Cluj. Vor încasa 1,6 milioane de euro

Moldovenii scapă de Alimentara Cluj. Vor încasa 1,6 milioane de euro

Societatea de Investiții Financiare Moldova (SIF2) a încheiat un contract de vânzare pentru 10,4 milioane de acţiuni ale firmei Alimentara Cluj, reprezentând 18,38% din capitalul social, în valoare de 1,64 milioane de euro, arată un raport trimis Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, SIF 2 a ieşit din acţionariatul societăţii din Cluj. Operaţiunea este în acord cu strategia investiţională multianuală aprobată de către acţionari, de vânzare a deţinerilor minoritare pe care SIF2 le are la societăţi neperformante, se precizează în comunicatul emitentului.

Potrivit raportului, SIF2 a încasat 800.000 de euro în avans, urmând să primească suma de 840.000 de euro cel târziu până la 28 februarie 2019. Pentru primul trimestru al acestui an, SIF2 a raportat un profit net de 0,28 milioane de lei, sub cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, când a fost de 8,3 milioane.

Societatea clujeană a deținut după 1989, mai multe spații comerciale în municipiu, atât centrale, cât și în cartierele Mărăști, Mănăștur, Grigorescu, cel mai valoros activ fiind sediul din Piața Mihai Viteazul, de deasupra halei agroalimentare, majoritatea acestora fiind vândute ulterior.   

Comenteaza