Moldovenii vin la Cluj ca să înveţe cum se administrează parcurile industriale

Moldovenii vin la Cluj ca să înveţe cum se administrează parcurile industriale
După ce o delegaţie din Iaşi a venit la Cluj ca să înveţe cum se administrează parcurile industriale, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj s-a întâlnit astăzi cu o delegaţie din Botoşani, în acelaşi scop.

"Scopul principal al deplasării în judeţul nostru a delegaţiei botoşănene îl reprezintă cunoaşterea, analizarea şi observarea în practică, la faţa locului, a modului de organizare şi funcţionare a parcurilor industriale administrate de Consiliul Judeţean Cluj prin intermediul Tetarom SA", arată Consiliul Judeţean într-un comunicat de presă.

Vizita delegaţiei CJ Botoşani a inclus deplasări cele trei parcuri industriale deja existente, experţilor botoşăneni fiindu-le prezentaţi în concret paşii necesari în vederea înfiinţării şi funcţionării în condiţii optime a unor astfel de parcuri.

„Aceste două vizite nu sunt deloc întâmplătoare întrucât Clujul este deja recunoscut la nivel naţional ca un model de bune practici în ceea ce priveşte înfiinţarea şi administrarea parcurilor industriale şi tehnologice", spune preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu. "În contextul actual în care deţinem deja trei parcuri industriale aflate în plin proces de extindere iar altele două sunt în stadiu avansat de realizare, demersurile noastre se îndreaptă inclusiv spre susţinerea companiilor din judeţ şi din întreaga regiunea de NV a ţării în vederea creşterii competitivităţii acestora la nivel naţional şi internaţional. Acesta este motivul pentru care, nu mai departe de ieri, am lansat la nivel naţional proiectul Clusterului „Cluj IT", construit după modelul Silicon Valley şi care va transforma Clujul într-o veritabilă capitală a domeniului informatic din România".

Tetarom SA, instituţie la care Consiliul Judeţean Cluj este acţionar majoritar, administrează, în prezent, prin cele trei parcuri industriale - Tetarom I (str. Tăietura Turcului, în suprafaţă de 32 ha), Tetarom II (B-dul Muncii, în suprafaţă de 12 ha) şi Tetarom III (Jucu, în suprafaţă de 154 ha), peste 2,8 milioane de metri pătraţi (teren, spaţii de birouri, spaţii de producţie, spaţii logistice), în care-şi desfăşoară activitatea peste 50 de firme. Un parc industrial, Tetarom II, este ocupat de o singură firmă, Emerson. În parcurile industriale publice din judeţ au fost investite până acum 20 milioane de euro din fonduri publice şi 250 de milioane de euro asumate de chiriaşi.

 

Comenteaza