Monedă de argint, pusă în circuitul numismatic la 135 de ani de la înfiinţarea BNR

Monedă de argint, pusă în circuitul numismatic la 135 de ani de la înfiinţarea BNR
Banca Naţională a României (BNR) va lansa joi în circuitul numismatic o monedă din argint cu valoarea de 10 lei, dedicată aniversării a 135 de ani de la înfiinţarea instituţiei financiare.

Aversul monedei redă o imagine de epocă a Palatului Vechi al Băncii Naționale a României și a ansamblului statuar dedicat lui Eugeniu Carada, inscripţia în arc de cerc „România", stema ţării, valoarea nominală de „10 lei" și anul de emisiune „2015". Reversul ei prezintă imaginea Sălii de Consiliu din Palatul Vechi al BNR, portretul regelui Carol I și inscripţiile în arc de cerc „Banca Naţională a României", „135 ani" și „Carol I".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Acestea includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede, iar preţul de vânzare fără TVA pentru moneda din argint şi broşura de prezentare este de 340 de lei/bucată. Ele vor fi puse în circulaţie prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Monedele din argint dedicate aniversării a 135 de ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a României au putere circulatorie pe teritoriul României.

Comenteaza