Motiv de bucurie pentru clujeni: Pot circula pe cea mai lungă porțiune de autostradă din România

Motiv de bucurie pentru clujeni: Pot circula pe cea mai lungă porțiune de autostradă din România
| Foto: Arhiva

Autostrada ce unește Nădășelu (Cluj) cu Holdea (Arad) a devenit cea mai lungă din România, odată cu deschiderea circulației pe lotul 2 de pe Autostrada Turda - Sebeș.

Tronsonul continuu de autostradă format din A1, A10 și A3, în lungime de circa 230 de kilometri a intrat direct pe primul loc în topul celor mai lungi tronsoane de autostradă din România, după ce a fost deschis și ultimul lor din A10 Sebeș - Turda,

Ocupantul primului loc în top, până săptămâna trecută, Centura București - Constanța - Ovidiu, în lungime de aproape 220 de kilometri și format din A2 și A4. Pe locul trei în topul celor mai lungi tronsoane de autostradă din România se află Margina – Nădlac (A1), cu circa 160 de kilometri, conform informațiilor publicate pe forumul PeUndeMerg, al Asociației Pro Infrastructură.

Circulația pe lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda (A10) a fost deschisă pe 30 noiembrie 2021. Inaugurarea acestui ultim lot din Autostrada Sebeș – Turda a permis șoferilor să parcurgă integral cei 70 de kilometri ai A10.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au precizat că traficul va rămâne restricționat pe o bandă pe sens, pe o distanță de 1,5 km, până în luna aprilie-mai 2022. În zona Dealului Oiejdea, unde au apărut alunecări de teren, una dintre căi nu este încă finalizată. Ca atare, pe acest sector se va circula în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de Drum Național. Situația a impus limitarea vitezei la 60 km/h în zona respectivă, dar și limitarea la 100 de km/h pe restul lotului 2.

Pe termen mai lung, primul loc ar putea fi adjudecat de tronsonul care va lega Moldova de granița de vest a țării via București, prin A7, A0 și A1.

Comenteaza