Multinaționalele din IT&C și Banca Transilvania, cei mai doriți angajatori din țară

Multinaționalele din IT&C și Banca Transilvania, cei mai doriți angajatori din țară
Banca din Cluj se regăsește atât în preferințele studenților, cât și în cele ale angajaților | Foto: TdC

Banca Transilvania (BT) Cluj se află între primii angajatori din România în opțiunile persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Angajații și studenții preferă un loc de muncă stabil, cu echilibru între job și viața personală și cu oportunități profesionale.

Primele companii în care vor să lucreze angajații sunt Google, Porsche, Amazon, Regina Maria (RM), Enel, Mercedes, BT, Amazon, Medicover, Procter & Gamble, Samsung, Oracle, BMW Group, Synevo, Zentiva. Studenții vor să se angajeze la Google, L’Oreal, RM, Orange, BT, Samsung, Microsoft, Bayer, Rompetrol.

Sondajul ”Most Attractive Employers in Romania” a fost realizat de compania Universum Global și de portalul eJobs. Acesta a fost adresat atât studenților, cât și profesioniștilor cu experiență pe piața muncii din business și economie, IT, inginerie, științe umaniste, sănătate și servicii medicale, științe naturale și drept, conform Economica.net.

Ambele categorii își doresc să lucreze într-o companie care să le ofere echilibru între viața personală și cea profesională, să aibă un loc de muncă stabil și care să îi ajute să crească din punct de vedere profesional.

Pentru studenți cele mai importante criterii sunt training-urile și oportunitățile de dezvoltare profesională, pachetul salarial, șansa de a promova rapid sau de a face o schimbare în societate. Aceștia caută companii care oferă program de lucru flexibil, care au o reputație bună în piață sau care sunt stabile.

“Un sfert dintre respondenți preferă companiile care au între 50 și 199 de angajați, iar 22% ar vrea să lucreze în companii chiar mai mici de atât, de maximum 50 de angajați. Doar 12% ar lucra într-o companie cu 200-499 de angajați și 10% în companii care au între 500 și 999 de angajați”, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs România.

Pentru angajați, salariul e cel mai important criteriu. Ei vor să poată participa la traininguri și la cursuri de dezvoltare personală, să aibă un loc de muncă sigur și în care să poată promova rapid.

Studiul a fost realizat în perioada august – noiembrie 2019, pe un eșantion de 15.000 de studenți și angajați din România. eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România și aparține grupului Ringier. Universum Global este profilată pe brandurile de angajator și a colaborat cu 1.700 de companii la nivel de mondial.

loading...
Comenteaza