Munca la negru în construcţii, sancţionată dur

Munca la negru în construcţii, sancţionată dur
Instituţia a desfăşurat, în perioada 14-18 martie, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 474.931 euro, adică 2.089.700 de lei. Au fost depistate 159 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi de 1,5 milioane de lei din care 1,04 milioane pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale, inspectorii au făcut şase propuneri de cercetare penală.

Au fost sancţionaţi 412 de angajatori.  În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi de 517.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale 42 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă.
 
”Atragem atenţia asupra riscurilor la care se expun lucrătorii, în special cei care sapă şanţuri. Neasigurarea malurilor de pământ este cauza principală a accidentărilor, inclusiv mortale. E o tragedie să pleci de acasă la muncă şi să nu te mai întorci niciodată. Nu se fac concesii şi vom aplica sancţiunile cele mai aspre ale legii”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Comenteaza