Napolact și-a pus director maghiar la Cluj. Szecsko ia locul lui Cărămizaru

Napolact și-a pus director maghiar la Cluj. Szecsko ia locul lui Cărămizaru

Ferenc Szecsko, executiv cu experienţă de nouă ani în producătorul de lactate FrieslandCampina, a preluat funcţia de managing director pentru filiala din România (FCR), care are ca brand principal Napolact.

El l-a înlocuit pe Cornel Cărămizaru, promovat în toamnă ca director general al filialelor FrieslandCampina din Spania şi Portugalia. Szecsko activează de 25 de ani în retail, lucrând pentru companii precum L’Oreal, Beiersdorf, Colgate-Palmolive, conform ZF.

„Îmi încep călătoria la FCR după un an record şi sunt mândru că fac parte dintr-o echipă atât de puternică. Pe măsură ce mă uit la rezultatele companiei de-a lungul anilor şi văd performanţele celui mai faimos brand al ei, Napolact, mă simt onorat de această numire şi de încrederea pe care FrieslandCampina o are în experienţa mea“, a declarat Ferenc Szecsko, managing director al FCR.

Societatea a avut afaceri de 416,8 milioane de lei în 2018. Napolact a fost dizolvată ca societate - nu și ca brand - prin înglobarea sa în FSC România, parte a grupului olandez. În 2006, Napolact a vândut fondului de investiţii Morava, cu 4,2 milioane de euro, spaţiile sale de pe Bd. 21 Decembrie din Cluj-Napoca, unde funcţiona principala fabrică, şi s-a mutat pe Calea Baciului.

Fostul sediu a fost demolat de noul proprietar, locul fiind lăsat liber pentru un supermarket, sedii de birouri, locuințe. Fabrica din Huedin şi-a încheiat activitatea în 2008, divizia de îngheţată a fost vândută grupului Unilever, iar unitatea de producţie de la Ţaga şi-a închis porţile, fiind luată ulterior în administrare de către fermierii clujeni.

Comenteaza