Nebunia de la benzinării. 100 de echipe de la Antifraudă verifică piața carburanților

Nebunia de la benzinării. 100 de echipe de la Antifraudă verifică piața carburanților

Acțiunea se va desfășura în toată țara cu un număr inițial de 100 de echipe, iar efectivul de inspectori ANAF va fi alocat dinamic, în funcție de informațiile obținute și de situația din teren.

În baza dispoziției date de prim-ministrul Nicolae Ciucă, privind activarea imediată a instituțiilor de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți, ministrul Finanțelor a solicitat Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), demararea unei ample acțiuni de verificare a pieței combustibilului din România, anunță ministerul Finanțelor.

Echipele DGAF, alături de comisari din cadrul ANPC și reprezentanți ai Consiliului Concurenței, vor verifica întreg lanțul comercial, adică atât stațiile de vânzare a carburanților, cât și distribuitorii en-gros, antrepozitele fiscale, precum și companiile implicate.

Acțiunea vine după ce miercuri seara benzinăriile din toată țara au fost luate cu asalt de şoferi, după ce s-a răspândit zvonul că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru din această noapte, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

Panica a fost atât de puternică încât au fost şoferi care au mers la pompă să cumpere carburanţi și cu PET-uri, pungi, damigene, butoaie și chiar containere de gunoi.

 

Comenteaza