Nebunie în Florești! Se construiesc 100 de ansambluri rezidențiale

Nebunie în Florești! Se construiesc 100 de ansambluri rezidențiale
Noile ansambluri sunt concentrate în trei zone ale comunei cu cei mai mulți locuitori din România
Nebunie în Florești! Se construiesc 100 de ansamburi rezidențiale
Nebunie în Florești! Se construiesc 100 de ansamburi rezidențiale

Dezvoltatorii caută cu disperare terenuri pe care să ridice noi blocuri și ansambluri rezidențiale în Cluj. Cum cererea este atât de mare și oferta mică, aceștia s-au orientat spre zonele învecinate ale orașului.

"În județul Cluj, Floreștiul iese în evidență și pare să fie locația perfectă pentru noi ansambluri imobiliare – fapt dovedit de cele 95 de proiecte rezidențiale în diverse faze de construcție din localitate. 44 de proiecte sunt în faza de construcție și au scoase la vânzare apartamente", conform platformei Faraagentie.ro.

Alte 51 de proiecte urmează să demareze lucrările în prima jumătate a anului viitor, adăugând noi spații locative disponibile în Florești. Analizând harta ansamblurilor noi ce urmează să fie livrate aici se remarcă o concentrare în trei zone: vecinătatea mall-ului Vivo; vecinătatea viitorului parc ce se modernizează -Poligonului și Vest care, deși este mai îndepărtată de Cluj-Napoca, permite o conectare facilă cu autostrada.

Cea mai mare nemulțumire a locuitorilor din Florești este traficul spre și dinspre municipiu, în special la orele de vârf, când aceștia pleacă la muncă sau își duc copiii la școli și la grădinițe. Totuși, această situație generează și alte soluții pentru locuitori.

Investitorii în imobiliare au început să dezvolte clădiri de birouri destinate firmelor care vor să angajeze locuitori din Florești și pentru care evitarea traficului poate deveni argument solid în recrutare și alegerea angajatorului. 4.000 mp de spații moderne de birouri sunt aproape de finalizare în două proiecte de clădiri.

Platforma faraagentie.ro este un proiect al companiei IBC Focus, lider în monitorizarea șantierelor din România. Pe platformă sunt prezentate 123 de ansambluri imobiliare din Cluj care au apartamente de vânzare și pot fi contactate fără intermediari și agenții imobiliare. Alte 62 de ansambluri din județ sunt în faza de construcție/ amenajare dar sunt deja vândute.

20.000 de navetiști pe zi

În ultimii 10 ani, comuna Floreşti a crescut de la 7.600 de locuitori (în 2007), la 33.000 (în 2017). 20.000 de persoane fac zilnic naveta din judeţ în municipiul Cluj-Napoca, iar cei mai mulţi provin din comunele Floreşti, Baciu şi Apahida, conform unui studiu al Facultăţii de Geografie din Universitatea Babeş-Bolyai. 80% din populaţia din zonă lucrează în Cluj-Napoca.

Comenteaza