Nemulțumiți de job-ul actual sau vor să încerce ceva nou. 1 din 3 angajați doresc să își schimbe locul de muncă anul acesta

Nemulțumiți de job-ul actual sau vor să încerce ceva nou. 1 din 3 angajați doresc să își schimbe locul de muncă anul acesta
| Foto: VitalikRadko - Depositphotos.com

Rezultatele unui sondaj realizat de platforma de recrutare eJobs trasează premisele unei perioade care ar putea aduce un val semnificativ de fluctuaţie a personalului, în condiţiile în care 35% dintre respondenţi îşi caută în mod activ un nou loc de muncă şi aplică la joburile nou apărute în piaţă.
 

Alţi 44% urmăresc ce poziţii scot angajatorii pe platformele de recrutare, însă nu aplică deocamdată şi doar 21% sunt complet mulţumiţi de locul de muncă actual şi, prin urmare, nici nu aplică, nici nu urmăresc oportunităţi de angajare.

Circa 40% dintre respondenţii sondajului derulat de eJobs România spun că nu şi-au mai schimbat jobul dinainte de 2019, decizie motivată de o nevoie crescută de stabilitate în contextul tulbure creat de pandemie şi de implicaţiile economice care i-au urmat.

Anii 2020 şi 2021 au fost ani de mutări profesionale pentru 30% dintre angajaţi, iar 2022 a adus curajul de a încerca un nou job pentru 20% dintre participanţii la sondaj.
 

Comenteaza