Nervi de coronacriză. Profi amenință că își închide mai multe magazine

Nervi de coronacriză. Profi amenință că își închide mai multe magazine

Conducerea rețelei de supermarketuri Profi Rom Food (PRF) avertizează că va pune lacăt pe magazinele din localitățile unde se simte sabotată de către autoritățile locale.

“Unele primării au ordonat ca doar 3-4 persoane să aibă voie să-și facă simultan cumpărăturile într-un magazin, considerând în mod eronat dimensiunea unui magazin Profi ca fiind similară cu cea a micilor chioșcuri familiale din localitate, unde distanțarea socială nu este posibilă.

Autoritățile unei alte localități, neștiind că după o dezinfecție totală oamenii nu pot intra în magazinul respectiv decât dupa trei-patru ore pentru a evita intoxicarea, au cerut ca în fiecare zi magazinele să se fie dezinfectate total de câte trei ori. Aplicarea acestei măsuri fie duce la închiderea magazinelor, fie pune în pericol grav sănătatea oamenilor.

Derularea unei afaceri cu 20.000 de angajați în 1.200 de magazine aflate în 550 de localități, așa cum este cazul Profi, necesită disciplină, iar acest lucru nu poate fi realizat decât dacă există un singur set de legi în vigoare. Până când poate se va ajunge la o astfel de solutie, Profi va continua să acționeze pentru a-și proteja clienții, angajații și afacerea, iar dacă va fi nevoie, își va închide și alte magazine”, spun reprezentanții PRF.  

Compania a anunțat că a închis definitiv o unitate din orașul arădean Păuliș după ce oficialități locale au dispus închiderea acestuia timp de 15 zile, pe baza “simplei bănuieli neverificate că unul dintre angajați ar putea fi purtator de virus Corona”.

"Decizia primăriei Păuliș este arbitrară, fără nicio dovadă și fără a lua în considerare măsurile ferme pe care toate magazinele Profi le implementează pentru a preveni răspândirea bolii. Nu înțelegem de ce autoritățile locale nu respectă măsurile bine documentate elaborate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în consultare cu experți internaționali și români de top.

În schimb, iau decizii locale neinformate, din cauza cărora afacerile devin inoperabile. Firma noastră respectă legea, așa că am închis magazinul, dar pentru a ne proteja angajații și afacerile, am decis să îl închidem definitiv", a declarat Pawel Musial, director general al Profi.

“Decizia de la Păuliș îi face pe cumpărători să se teamă pe nedrept că magazinul ar fi infectat. Un magazin proiectat sa funcționeze cu un anumit număr de persoane în fiecare zi, în noile circumstanțe nu poate genera suficient venit pentru a plăti salariile oamenilor, facturile de energie pentru frigidere și alte echipamente păstrate în funcțiune ca să nu se degradeze valoroasele produse alimentare.

Decizia nu ține seama de disconfortul pricinuit localnicilor care acum trebuie să parcurgă distante mai mari ca să găsească produsele de care au nevoie, ceea ce îi și expune în mai mare măsură la riscul de contaminare”, conform conducerii Profi.

Comenteaza