Netflixul concertelor live se profilează la Cluj. Vor să transmită marile spectacole ale lumii

Netflixul concertelor live se profilează la Cluj. Vor să transmită marile spectacole ale lumii
Clujenii și-au propus să transmită în direct spectacolele de la Scala din Milano

Un startup clujean și-a propus să grupeze pe o platformă de streaming concerte, spectacole și evenimente, pe modelul Netflix.

Streamerse a pornit ca o idee înainte de pandemie, când lumea nu știa că vom ajunge să urmărim actorii favoriți doar online, dar s-a concretizat în octombrie 2020, prin punerea în spațiul online a piesei „Oscar și Tanti Roz”, cu 6.200 de urmăritori, conform Start-up.ro.

Claudiu Câmpean, fondatorul Streamerse, a vrut să ajute organizatorii de evenimente și de concerte sold-out să aibă o sursă de monetizare suplimentară. Acum Streamerse e o platformă unde cine dorește poate să-și transmită spectacolul sau evenimentul și să îl monetizeze prin vânzarea biletelor online pentru acces.

Ideea a venit de la unul dintre cei trei cofondatori, Ciprian Pîrv, aceștia având deja experiență în dezvoltarea de produse digitale. „Am mai lansat două produse în calitate de product manager. O aplicație de rezervări online pentru clinici medicale, saloane de frumusețe sau săli de sport, dar și un produs de Mobility as a Service destinat pieței internaționale”, spune Claudiu Câmpean.

Platforma a fost lansată printr-un eveniment corporate cu 4.000 de utilizatori simultan și patru ore de transmisiune live. De la momentul de lansare până în aprilie 2021 totalul vânzărilor prin Streamerse depășește 1,3 milioane de lei, adică 35.000 de tranzacții cu cardul și 50 de evenimente transmise live și apoi vizionate înregistrat.

În plus, Streamerse a avut oportunitatea de a transmise live evenimente pentru 50.000 de spectatori în doar câteva luni, cu resursele limitate specifice oricărui startup. Fondatorii vor investi pentru a crea soluții pentru cei care vor să folosească Streamerse nu ca un Netflix, ci ca un YouTube.

Compania beneficiază acum de suportul Orange, primul lor partener pentru dezvoltarea calității transmisiunilor. Clujenii sunt în căutarea unei finanțări de 500.000 de euro care să susțină dezvoltarea platformei și expansiunea internațională. Conținutul platformei a ajuns în peste 80 de țări deja, cu ajutorul românilor din Diaspora care urmăresc evenimentele.

„Viziunea noastră este să transmitem live premiere de pe cele mai mari scene ale lumii: Scala din Milano, Royal Opera House din Londra sau Met din New York. În câțiva ani ne vom îndeplini misiunea de a deveni un Netflix pentru evenimente artistice live”. Piața europeană de live streaming de conținut cultural e estimată la  600 de milioane de euro anual.

Comenteaza