Ni se schimbă furnizorul de gaz de pe factură. Fuziune în grupul E.ON din România

Ni se schimbă furnizorul de gaz de pe factură. Fuziune în grupul E.ON din România

Societățile de furnizare ale grupului german E.ON din țara noastră, Gaz Furnizare și Energie România, au intrat într-un proces de fuziune prin absorbție, a doua fiind cea absorbantă. Prima este principalul furnizor de gaze naturale din județul Cluj.

Contractele de furnizare a gazelor naturale ale clienților E.ON Gaz Furnizare vor fi preluate automat de către furnizorul integrat de gaze naturale și energie electrică E.ON Energie România, în calitate de societate absorbantă. Decizia a fost aprobată de adunările generale extraordinare ale acționarilor din cele două societăți.

Ea a fost motivată prin faptul că, odată cu liberalizarea pieței de gaze naturale, segmentul clienților reglementați dispare, iar astfel nu mai este justificată prezența în piață a unei entități distincte pentru furnizarea de gaze naturale, respectiv a E.ON Gaz Furnizare care acoperea acest segment.

În urma fuziunii, interacțiunea cu clienții va fi simplificată prin existența unei singure societăți de furnizare care va gestiona un portofoliu unic de clienți, consideră reprezentanții E.ON.

“E.ON Energie România își va consolida poziția pe piața de energie din țară, iar clienții vor avea la dispoziție soluții complementare serviciului de furnizare a gazelor naturale: de încălzire sau de aer condiționat, servicii tehnice, furnizare a energiei electrice, servicii care până acum erau destinate doar clienților eligibili”

Grupul german este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă de 15 ani. Companiile sale principale sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, ele desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru 3,2 milioane de clienţi.

Comenteaza