Nici băncilor nu le mai merge atât de bine: BRD face concedieri

Nici băncilor nu le mai merge atât de bine: BRD face concedieri
Societe Generale a anunţat că va recurge la concedieri în mai multe ţări, printre care şi România, în principal din cauza problemelor generate de Grecia.

Directorul general al băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, a confirmat marţi, într-un interviu acordat publicaţiei franceze 'Les Echos', că vor fi efectuate concedieri la diviziile din România, Rusia, Polonia şi Egipt, după ce acţiunile grupului bancar au scăzut de la sfârşitul lui iunie cu 57% şi se apropie de nivelul înregistrat în martie 2009, când Europa era în recesiune.

Societe Generale va acţiona în sectorul investiţiilor, a cheltuielilor de funcţionare şi remuneraţie a angajaţilor, pentru a atinge obiectivul de reducere cu 5% a cheltuielilor la divizia de investiţii. La divizia de retail, a menţionat Oudea, sunt prevăzute concedieri în Rusia, Polonia, România şi Egipt.

Luna trecută, Societe Generale a anunţat că profitul său net a scăzut în trimestrul doi din 2011 cu 31%, la 747 milioane de euro (1,07 miliarde de dolari), în special din cauza expunerii la Grecia.

Comenteaza