Noi detalii în cazul multinaționalei de IT care PUNE LACĂTUL la Cluj. Numărul angajaților concediați e mai mare decât cifrele oficiale

Noi detalii în cazul multinaționalei de IT care PUNE LACĂTUL la Cluj. Numărul angajaților concediați e mai mare decât cifrele oficiale
| Foto: Dan Broscoi - Google (Telenav)

Au apărut informații noi din interiorul companiei despre numărul mai mare de disponibilizări și despre cauzele eșecului.

După ce consultantul de business Doru Șupeală a anuntaț că firma americană Telenav închide sediul local de la Cluj, acesta a revenit acum cu noi detalii din interiorul companiei, care arată că cifrele prezentate oficial sunt mai mici decât numărul celor care au fost sau vor fi dați afară. 

Telenav disponibilizează mai mulți oameni de la biroul din Cluj

Aflăm, astfel, că disponibilizările ar fi mai multe. În total, un număr de 300 de angajați ar urma să părăsească Telenav, nu 172, cum a anunțat public compania. Eroarea este făcută prin omisiune, susține consultanul în business într-o postare pe contul său de Facebook.

Doru Șupeală a aflat și că „falimentul” Telenav din România este rezultatul unei combinații între managementul prost și dezorientare.

„Disponibilizările se vor face cel mai probabil în 3 valuri: undeva la 172 de angajați pleacă de la 30 Iunie, alții circa 100 vor fi puși pe liber până la 30 Septembrie, urmând ca ultimii 42 de angajați să lucreze oferind support pentru tranziția către alte birouri a operațiunilor, până la 30 Decembrie 2023. Din păcate, «falimentul» operațiunilor Telenav din România nu are la bază recesiunea, așa cum se declară în comunicatul oficial al firmei, ci cauza principală este o combinație de management prost, dezorientare și schimbare totală de focus a investitorilor principali".

Ce face Telenav după ce „a dat chix” în Cluj

De ce a eșuat managementul din Cluj-Napoca în procesul de redresare financiară:

„Compania a avut de mai multă vreme o lipsă de performanță și profitabilitate, cheltuia mai mult decât încasa. Au fost stabilite target-uri, atât de vânzări, cât și de reducere de costuri, asumate inclusiv de managementul din Cluj, pentru redresarea financiară. Managerii din Cluj nu au reușit să găsească noi clienți și noi proiecte și au sperat până în ultimul moment că, deși n-au făcut nimic că să repete situația, în cel mai rău caz o să fie ceva disponibilizări și atât”, a mai spus Doru Șupeală.

Tot el a explicat că principalul investitor în compania care își închide birourile din Cluj iese de pe piața sistemelor de navigație și se va axa pe o nouă linie de business.

„În paralel, investitorul principal chinez a deschis o linie de business nouă exclusiv pe piața asigurărilor auto din China, ceea ce este foarte diferit ca specializare față de ce era compania obișnuită să lucreze. Având în vedere multiplele target-uri ratate (deși compania la nivel global e profitabilă) și rata de creștere a vânzărilor pe partea de asigurări auto în China, au hotărât să închidă complet divizia de sisteme de navigație, pas cu pas, și să se concentreze exclusiv pe asigurări auto”, a mai scris Doru Șupeală pe Facebook.

Comenteaza