Noi proteste la Mechel. "Ce-i pun la copil pe masă?!" VIDEO

Noi proteste la Mechel.
Noi proteste la fostul combinat Mechel din Câmpia Turzii. Nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii, aproape 200 de foşti angajaţi au ieşit din nou în stradă. Oamenii spun că, dacă nu îşi primesc banii, vor muri de foame.

Foştii angajaţi au ieşit şi astăzi în stradă, în faţa combinatului de la Câmpia Turzii. Deşi noii patroni le-au transmis ieri că vor căuta o soluţie pentru plata salariilor componsatorii restante, oamenii nu mai au încredere în promisiuni.

"Nu ne-am primit salariile compensatorii, trei salarii comepensatorii, plus avansul pe luna asta trebuie să le primim", spune un protestatar. "Dacă nu rezolvăm acum niciodată nu mai rezolvăm".

"Nu vedeţi ce se întâmplă?", spune un altul. "Trebuia să ne deie de mult. Aruncă vina de pe unul pe altul, nu ştim ce se întâmplă până la urmă. Vă daţi seama, suntem fără bani. De lucrat nu mai lucrăm, şomaj încă n-am luat. Deci, cardu-i gol".

"Ce-i pun la copil pe masă să mânânce din moment ce eu nu am nici un leu?", întreabă o femeie. "Vă întreb, cu ce-mi cresc copilul, cu ce-mi plătesc ratele, cu ce-mi plătesc datoriile? Suntem în minciuni, ne-or minţit, ne-or distrus total".

"Suntem muritori de foame, pur şi simplu suntem muritori de foame", spune un alt protestatar. "Cardurile-s goale, avem copii de crescut, sunt colegi care au lucrat ambii în întreprindere, nu mai au nici un venit, nimic".

Muncitorii nu renunţă la proteste şi spun că au fost ameninţaţi de noii acţionari.

 "Ne-au ameninţat şi sunt convins că se vor ţine de cuvânt", spune liderul de sindicat Ioan Pascu. "Ne-au ameninţat cu încălcare de posesie, ceea ce s-a petrecut, oamenii care au pătruns pe teritoriu privat şi vor fi daţi în instanţă".

Muncitorii ameninţă că vor ieşi zilnic în stradă până îşi vor primii banii.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Lorant Ersek

Comenteaza