Noile afaceri hoteliere ale Clujului. Stabilimente de patru şi cinci stele FOTO
- Scris de Kristina Restea
- 25 Oct 2010, 23:39
- Economie
- Ascultă știrea

DISTRIBUIE
Cluburi, un cazinou, restaurante cu specific internaţional, teren de minigolf, centre spa, boutique-uri şi piscine sunt serviciile care vor completa oferta.
Pentru a atrage evenimente sau clienţi de business ori cu scopul de a oferi servicii care pot lărgi aria de clienţi, prin ţintirea pieţei locale, hotelierii adaugă funcţiuni noi celor specifice de cazare şi restaurantelor clasice.
Hotelul Akantus de pe Calea Turzii, cotat la 4*, va avea, pe lângă cele 100 de camere, spaţii pentru restaurant, baruri, o grădină de iarnă, dar şi o vinotecă pentru produse româneşti, viitor “spaţiu de socializare şi degustare de vin, locul cu cele mai mari şanse să devină centrul de întâlnire al iubitorilor de vin din Cluj şi de pretutindeni”, susţin reprezentanţii acestuia. La capitoul business, dezvoltatorii încearcă să atragă clienţi cu o sală pentru şedinţe de lucru, conferinţe de presă, seminarii şi conferinţe cu până la 40 de participanţi şi cu o alta pentru evenimente cu până la 125 de invitaţi. A treia sală a fost gândită pentru prezentări corporatiste, ceremonii de premiere sau recepţii cu până la 200 de invitaţi.
Centrul spa va dispune de o piscină, va avea un “dieto-bar” (cu sucuri naturale şi salate), spaţii de fitness, saună şi masaj, iar pe terasa panoramică de la etajul patru clienţii vor putea juca minigolf sau biliard. “Cel mai probabil, hotelul se va deschide anul viitor, din ianuarie”, spun reprezentanţii Akantus. Grand Hotel (5*), care la deschidere va fi cea mai mare unitate de cazare din Cluj, mizează pe spaţiile de conferinţe de până la 1.000 de locuri pentru a atrage evenimente de business. “Ne-am gândit în principal la turismul de business, la evenimente de afaceri şi la cele medicale, sperăm să atragem congrese de mare amploare aici. Restaurantele, spaţiile de spa şi fitness, piscina exterioară sunt şi pentru clienţii din afara hotelului. Va fi un complex de servicii”, susţine Simion Pruneanu, asociat în Grand Hotel.
Un club de 1.000 de locuri şi un spa vor fi amenajate pe două niveluri. Potrivit proprietarilor, spaţiul alocat clubului ar putea fi amenajat şi ca viitor cazinou, iar unul dintre restaurante va avea specific italian. În interiorul hotelului vor exista spaţii comerciale care vor putea fi închiriate. “Ne-am gândit la 2-3 unităţi tip boutique-uri, pentru diverse tipuri de comerţ - ceasuri, haine, marochinărie”, a exemplificat Pruneanu. Hotelul, ce va avea 167 de camere, este structurat cu două niveluri de subsol, parter, mezanin şi şapte etaje. Imobilul dispune de un teren de 16.221 mp şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 30.000 mp. Grand Hotel va deveni funcţional în prima jumătate a anului viitor, conform calendarului de lucru: în martie iese din şantier constructorul, iar în mai-iunie se va inaugura unitatea din Bună Ziua.
City Plaza a inaugurat în acest an noua aripă de clădire, cu 44 de camere cotate la 5*, o sală de conferinţe de 250 de locuri, un restaurant cu specific vietnamez şi japonez, un centru de relaxare, o piscină şi o sală de forţă. Etapa următoare a proiectului viza amenajarea până la finalul anului a unui restaurant ardelenesc şi realizarea unui club de 200 de locuri. “Am amânat pentru 2011 aceste investiţii. Am decis că nu este un moment bun acum, nici finanţarea nu era strălucită, nici piaţa nu arată foarte bine, aşa că mai aşteptăm, să vedem încotro evoluează lucrurile. Restaurantul era gândit în special pentru clienţii hotelului, dar clubul pentru piaţa locală”, a menţionat Nina Moldovan, general manager City Hotels. 7
Gelaterie la Beyfin
Hotelul Beyfin din Piaţa A. Iancu, încă neinaugurat, va avea la parter un spaţiu comercial, dar şi o gelaterie, potrivit planurilor. Proprietarii nu au anunţat încă data inaugurării, cu toate că hotelul este finalizat.
Hotelul Akantus de pe Calea Turzii, cotat la 4*, va avea, pe lângă cele 100 de camere, spaţii pentru restaurant, baruri, o grădină de iarnă, dar şi o vinotecă pentru produse româneşti, viitor “spaţiu de socializare şi degustare de vin, locul cu cele mai mari şanse să devină centrul de întâlnire al iubitorilor de vin din Cluj şi de pretutindeni”, susţin reprezentanţii acestuia. La capitoul business, dezvoltatorii încearcă să atragă clienţi cu o sală pentru şedinţe de lucru, conferinţe de presă, seminarii şi conferinţe cu până la 40 de participanţi şi cu o alta pentru evenimente cu până la 125 de invitaţi. A treia sală a fost gândită pentru prezentări corporatiste, ceremonii de premiere sau recepţii cu până la 200 de invitaţi.
Centrul spa va dispune de o piscină, va avea un “dieto-bar” (cu sucuri naturale şi salate), spaţii de fitness, saună şi masaj, iar pe terasa panoramică de la etajul patru clienţii vor putea juca minigolf sau biliard. “Cel mai probabil, hotelul se va deschide anul viitor, din ianuarie”, spun reprezentanţii Akantus. Grand Hotel (5*), care la deschidere va fi cea mai mare unitate de cazare din Cluj, mizează pe spaţiile de conferinţe de până la 1.000 de locuri pentru a atrage evenimente de business. “Ne-am gândit în principal la turismul de business, la evenimente de afaceri şi la cele medicale, sperăm să atragem congrese de mare amploare aici. Restaurantele, spaţiile de spa şi fitness, piscina exterioară sunt şi pentru clienţii din afara hotelului. Va fi un complex de servicii”, susţine Simion Pruneanu, asociat în Grand Hotel.
Un club de 1.000 de locuri şi un spa vor fi amenajate pe două niveluri. Potrivit proprietarilor, spaţiul alocat clubului ar putea fi amenajat şi ca viitor cazinou, iar unul dintre restaurante va avea specific italian. În interiorul hotelului vor exista spaţii comerciale care vor putea fi închiriate. “Ne-am gândit la 2-3 unităţi tip boutique-uri, pentru diverse tipuri de comerţ - ceasuri, haine, marochinărie”, a exemplificat Pruneanu. Hotelul, ce va avea 167 de camere, este structurat cu două niveluri de subsol, parter, mezanin şi şapte etaje. Imobilul dispune de un teren de 16.221 mp şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 30.000 mp. Grand Hotel va deveni funcţional în prima jumătate a anului viitor, conform calendarului de lucru: în martie iese din şantier constructorul, iar în mai-iunie se va inaugura unitatea din Bună Ziua.
City Plaza a inaugurat în acest an noua aripă de clădire, cu 44 de camere cotate la 5*, o sală de conferinţe de 250 de locuri, un restaurant cu specific vietnamez şi japonez, un centru de relaxare, o piscină şi o sală de forţă. Etapa următoare a proiectului viza amenajarea până la finalul anului a unui restaurant ardelenesc şi realizarea unui club de 200 de locuri. “Am amânat pentru 2011 aceste investiţii. Am decis că nu este un moment bun acum, nici finanţarea nu era strălucită, nici piaţa nu arată foarte bine, aşa că mai aşteptăm, să vedem încotro evoluează lucrurile. Restaurantul era gândit în special pentru clienţii hotelului, dar clubul pentru piaţa locală”, a menţionat Nina Moldovan, general manager City Hotels. 7
Gelaterie la Beyfin
Hotelul Beyfin din Piaţa A. Iancu, încă neinaugurat, va avea la parter un spaţiu comercial, dar şi o gelaterie, potrivit planurilor. Proprietarii nu au anunţat încă data inaugurării, cu toate că hotelul este finalizat.
DISTRIBUIE
Comenteaza