Nokia dă afară 10.000 de oameni şi îşi închide fabrica din Finlanda

Nokia dă afară 10.000 de oameni şi îşi închide fabrica din Finlanda
Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia continuă restructurările după ce a închis fabrica de la Cluj. Ieri conducerea acestuia a anunţat că va concedia încă 10.000 de persoane până la sfârşitul anului viitor.

Totodată, şefii Nokia au informat că pierderile înregistrate în trimestrul al doilea al acestui an vor fi mai mari decât estimările anterioare, conform Reuters. După anunţarea restructurărilor care au condus la diminuarea capacităţii multor fabrici Nokia în lume şi la închiderea celei din comuna clujeană Jucu, numărul disponibilizaţilor ajunge astfel la 40.000. "Aceste reduceri planificate sunt o consecinţă dificilă a acţiunilor pe care credem că trebuie să le luăm pentru a asigura competitivitatea Nokia pe termen lung", a anunţat directorul Stephen Elop. La sfârşitul primului trimestru, Nokia avea 53.000 de angajaţi.

Odată cu disponibilizarea celor 10.000 de salariaţi, compania închide şi singura sa fabrică din Finlanda. Acţiunile producătorului de telefoane au scăzut cu 6,9% după anunţ şi cu mai bine de 70% în ultimul an, după ce a informat anul trecut că renunţă la sistemul de operare Symbian în favoarea Microsoft Windows.

Etichete
Comenteaza