Nokia prezintă în câteva săptămâni primul smartphone cu Windows Mobile, după concedierile de la Cluj

Nokia prezintă în câteva săptămâni primul smartphone cu Windows Mobile, după concedierile de la Cluj
Producătorul de telefoane mobile Nokia a anunţat ieri că va prezenta în câteva săptămâni rezultatul strategiei care a determinat închiderea centrului de cercetare-dezvoltare de la Cluj: primul smartphone cu sistem de operare Windows.

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, a promis ieri că primul astfel de telefon va fi prezentat în acest trimestru.

Lansarea este aşteptată să coincidă cu târgul anual Nokia World de la Londra, programat la sfârşitul acestei luni, iar livrările ar trebui să fie lansate la începutul lui noiembrie, pentru ca telefoanele să ajungă la cumpărători în perioada de vârf a vânzărilor de sărbători, informează Mediafax.

Nokia a anunţat săptămâna trecută că îşi regândeşte strategia privind reţeaua de fabrici de telefoane mobile şi, ca efect, închide una dintre fabrici, cea din comuna clujeană Jucu. Aproximativ 2.000 de angajaţi vor rămâne şomeri iar sindicaliştii negociază în aceste zile cu conducerea companiei în România pentru a obţine salarii compensatorii pentru viitorii şomeri.

 

Nokia a închis în urmă cu mai multe luni şi centru de cercetare-dezvoltare din Cluj-Napoca, unde erau dezvoltate aplicaţii pe sistemul de operare Symbian, care a fost abandonat de companie în favoarea unei colaborări cu Microsoft pentru un nou sistem de operare.

Comenteaza