Nou proiect de investiţii de aproximativ 55 milioane lei, demarat de E.ON Gaz. Vezi ce reţele vor fi modernizate

Nou proiect de investiţii de aproximativ 55 milioane lei, demarat de E.ON Gaz. Vezi ce reţele vor fi modernizate
Compania E.ON Gaz Distribuţie a demarat un proiect de modernizare a 90 de kilometri din reţea de distribuţie din municipiul Cluj-Napoca, investiţia fiind estimată la 54,8 milioane lei. Banii provin atât din venituri proprii dar şi din fonduri europene.

În acest an, la Cluj vor fi modernizate conductele şi branşamentele de pe 15 străzi. Între acestea se numără străzile Donath, Alexandru Vlahuţă, Gh. Doja, Plopilor, Fântânele, Burebista, Cosminului şi Prof. Ciortea. Până în anul 2015 numărul total al străzilor modernizate în cadrul proiectului amintit va ajunge la 50, însemnând 90 km reţea.

Proiectul este realizat atât din surse proprii, cât şi din fonduri nerambursabile şi are o valoare de 54,8 milioane lei, arată reprezentanţii companiei.

Alte proiecte de investiţii, ce vizeazvă 70 km de reţea vor fi derulate în paralel, astfel că până la finele anului 2015 vor fi modernizaţi în total 160 de kilometri, reprezentând aproximativ un sfert din reţeaua oraşului.

Pe parcursul a trei ani, vor fi derulate şi alte proiecte de investiţii în infrastructura energetică a municipiului Cluj Napoca. Astfel, până în anul 2015 urmează să fie modernizaţi, exclusiv din surse ale E.ON Gaz Distribuţie alţi 70 de kilometri de reţea de gaze naturale, în valoare de circa 35 milioane de lei.

"Modernizarea şi dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale reprezintă aspecte importante în politica investiţională a companiei E.ON Gaz Distribuţie, sistematizarea infrastructurii energetice fiind esenţială atât pentru exploatarea în condiţii de siguranţă, cât şi pentru creşterea calităţii serviciilor oferite clienţilor", explică reprezentanţii biroului de comunicare ai E.ON România.

 

 

Etichete
Comenteaza