Nou termen pentru turnul de pe Calea Florești: la vară

Nou termen pentru turnul de pe Calea Florești: la vară
Proiectul clădirii-turn din cartierul Mănăștur a debutat acum 13 ani | Foto: WCT

Dezvoltatorii care ridică blocul de locuințe cel mai înalt din România au fixat o nouă dată limită pentru finalizarea construcției.

“În România domeniului imobiliar nu e ușor să faci pionierat. Iar pentru a construi un zgârie-nori cu locuințe de 25 de etaje, dilemele și provocările constructive, legislative, arhitectonice și de percepție sunt pe măsura înălțimii efective a proiectului. Am demarat în 2012, prin autorizarea proiectului, lucrările premergătoare și construcția efectivă au început în perioada 2015-2016. Termenul de finalizare propus este în vara lui 2021”, susțin dezvoltatorii.

Reacțiile din partea celor interesați nu au întârziat să apară, pe pagina de Facebook a proiectului. “La cum se mișcă lucrările (sau mai exact cum nu se mișcă), la care se adaugă situația mondială actuală, termenul de vara 2021 este unul nerealizabil”, “Termenul de predare înscris în contract nu este totuna cu termenul de execuție din autorizația de construire”, “Poate în secolul viitor va fi gata și până să fie zgârie nori mai trebuie construit foarte mult. Este o clădire mai înaltă, dar nicidecum zgârie nori”.

Alții sunt mai radicali: „Bloc nou construit în parcarea înghesuită a blocurilor vechi. Trăiască primăria!”, “Păcat de proiect, cu un amplasament atât de nefericit”, “Acest bloc e în construcție de ani de zile. Acum trei ani era să dau avans pentru un apartament acolo, agenția imobiliară spunea că în 2018 e gata”, “Vara lui 2031 eventual. La fațada de tablă în patru luni au făcut doar aticul. Vă las să calculați când va fi gata”.

Totuși, unii dintre clujeni admit că, și în aceste condiții, apartamentele din turnul înalt de 100 m se vor vinde, iar prețurile vor crește. “Tinerii au să cumpere, tot ce-i ieșit din comun sau altfel se vinde, stau în el până își dau seama că viață îi mai frumoasă pe pământ, nu la cucurigu. Vând la alții, nu va scădea prețul”.

Dezvoltatorul West City Tower (WCT) a demarat vânzarea apartamentelor, deși imobilul nu este finalizat. Cel mai înalt bloc de locuințe din România va cuprinde 25 de etaje, cinci niveluri de parcare, spațiu de joacă pentru copii, 182 de apartamente cu 1-3 camere și patru locuințe de tip penthouse, cu cinci camere.

La exterior, clădirea va dispune de un lift panoramic. Pe platforma Sotheby’s România, un penthouse în WCT se vindea cu 543.000 de dolari. Proiectul datează din 2008, atunci când a fost înaintat comisiei de urbanism a municipalității, fiind gestionat de Ardeal Construct și de Imperial Development, controlate de omul de afaceri Radu Vlas. Antreprenor general al WCT este Creativ Construct Tim.

Comenteaza