Nou tip de turist după pandemie: cel care lucrează remote dintr-o destinaţie exotică. Sejururi de la 1.500 euro

Nou tip de turist după pandemie: cel care lucrează remote dintr-o destinaţie exotică. Sejururi de la 1.500 euro

Pandemia a creat un nou tip de turist, turistul care lucrează ”de la distanţă” dintr-o destinaţie exotică.

Un sejur remote în Madeira poate începe de la 1.500 euro de persoană şi include cazare şi transport, în Zanzibar preţul porneşte de la 2.000 euro de persoană, şi în Republica Dominicană de la 2.200 euro de persoană , pentru două săptămâni, arată datele unui touroperator. Acest segment de călători este în creştere, însă în doi-trei ani poate deveni o direcţie de business, spun reprezentanţii companiei.

”După un an în care majoritatea angajaţilor au lucrat de acasă şi au experimentat un nou mod de a se organiza, acum, din ce în ce mai mulţi doresc să îşi „mute” biroul într-o destinaţie exotică. Astfel, Eturia primeşte din ce în ce mai multe cereri pentru vacanţe personalizate şi observă un nou trend în turism: sejururile cu laptopul pe plajă. Chiar dacă joburile remote erau un fenomen izolat pe piaţa muncii din România înainte de pandemie, se pare că 2020 a modificat mult lucrurile. Oamenii îşi doresc să lucreze şi din afara casei sau biroului, orientându-se spre destinaţiile exotice care, odată cu introducerea charterelor, sunt mult mai accesibile”, arată compania.

Zborurile charter rămân în continuare un criteriu prioritar în alegerea vacanţei, alături de raportul dintre calitatea serviciilor şi tarif. Pentru un pachet cerut în acest sens,  pretenţiile sunt simple: viteză bună la internet şi un fus orar apropiat celui din România.

În ceea ce priveşte preţurile, un sejur remote în Madeira, pentru o persoană poate începe de la 1.500 euro şi include cazare şi transport, în Zanzibar preţul porneşte de la 2.000 euro per persoană, iar daca turistul vrea în Caraibe, Republica Dominicană este o alternativă, sejurul aici poate fi achiziţionat cu 2.200 euro de persoană.

 
 2020 a fost un an decisiv pentru a stabili organizarea unui nou model de lucru care, potrivit studiilor recente, a funcţionat: angajaţii şi-au găsit un echilibru între muncă şi viaţa personală, fapt ce a fost reflectat printr-o productivitate sporită de care beneficiază ambele părţi. În plus, angajatorii se pare că beneficiază de un nivel de retenţie îmbunătăţit.

Libertatea de mişcare de care beneficiază acum angajaţii creează un nou segment în turism, cu pachete speciale dedicate, ce includ oferte pentru şederea îndelungată, dar şi confortul necesar. În acest an, chiar şi câţiva dintre angajaţii Eturia au ales să lucreze remote din destinaţii exotice, mai arată compania.

 

Comenteaza