Noua galerie comercială a Clujului, pregătită pentru 3 milioane de vizitatori

Noua galerie comercială a Clujului, pregătită pentru 3 milioane de vizitatori
Cel mai nou centru comercial din oraş, Platinia Shopping Center (PSC), aşteaptă 3 milioane de vizitatori în acest an. Toate locuinţele din complexul rezidenţial au deja fost vândute, iar hotelul dotat integral cu apartamente va fi dat în folosinţă în iulie, spune proprietarul ansamblului de 25 de milioane de euro, Vasile Puşcaş.

„Încercăm să plasăm proiectele noastre în zonele bune ale oraşului. Aici am vrut să realizăm un pachet mai larg de servicii, rezidenţial, comercial şi hotelier, să satisfacem pretenţiile atât celor care vor locui aici, cât şi ale celor care ne vor vizita.

Investiţia de până acum s-a ridicat la 25 de milioane de euro, dar probabil că se va mări, pentru că la început am avut un plan, iar apoi am fost nevoiţi să ridicăm calitatea, mai ales în cazul hotelului, pe care îl vrem cel mai frumos şi cel mai plăcut din Cluj.

Dacă vorbim despre zona rezidenţială, apartamentele s-au vândut cu un preţ mediu de 1.500 euro/mp, fără taxa pe valoarea adăugată, la stadiul semifinisat. Există mulţi cumpărători şi din judeţele din jurul Clujului şi din străinătate. Au crescut salariile la Cluj, îndeosebi în IT, oamenii îşi permit mai mult, şi în funcţie de disponibilitatea băncilor în a acorda credite”, a spus Puşcaş. 

Magazin pentru producătorii locali

Acesta a anunţat că gradul de închiriere a spaţiilor comerciale din PSC, cu o suprafaţă totală de 13.000 mp, se apropie de 80%. Cele mai generoase spaţii sunt închiriate de H&M - 2.000 mp şi de Mega Image – 1.000 mp.

La inaugurarea complexului, programată sâmbătă, vor fi inaugurate jumătate dintre spaţiile comerciale, celelalte urmând să fie deschise în perioada 30 aprilie – 15 mai, în funcţie de semnarea contractelor şi de timpul de amenajare a acestora, conform conducerii PSC.

Complexul va include şi o unitate Platinia Market, pe 500 mp, destinată producătorilor locali, cu legume şi fructe bio, produse cu reţete tradiţionale, brânzeturi şi mezeluri fără aditivi sau conservanţi. În parcarea PSC încap 535 de autovehicule, pe două niveluri.

Proprietarii vor ceda municipalităţii un teren de 2.700 mp, după finalizarea la strat de uzură a celor trei benzi de circulaţie care vor face legătura între artera principală de circulaţie, Calea Mănăştur, şi străzile adiacente din partea nordică a ansambului. Managerul complexului de pe Calea Mănăştur este Cosmin Sîndean, fostul director general al hotelului City Plaza.

Apartamente vândute integral

„Apartamentele din corpurile B şi C au fost vândute integral, acum se află la stadiul de mobilare. Este un proiect complet şi complex: zona rezidenţială va fi integrată cu cea comercială; practic, din locuinţă vei putea intra direct în supermarket. La etaj este o zonă dedicată specificului food, cu patru restaurante independente, toate cu ieşire la terase.

Hotelul de apartamente va fi un concept nou pe piaţa clujeană, cu 120 de unităţi, dispuse pe 11 etaje, în corpul A, situat cu faţada către Calea Mănăştur, şi cu un apartament prezidenţial de 300 mp, la ultimul etaj, având terasă panoramică la 360 de grade. Hotelul va avea acces direct în galeria comercială. Prima etapă a hotelului va fi gata la finele lui iunie, începutul lui iulie”, a precizat Sîndean. 
 
Proiectul situat pe locaţia fostei fabrici de bere Ursus este al treilea sub brandul Platinia, după Lounge Residence (Calea Dorobanţilor) şi Elite Residence (str. Constanţa), ansambluri cu funcţiuni mixte compuse din apartamente, spaţii de birouri şi comerciale. Primele două au însumat 175 de apartamente, 7.000 mp de birouri şi 2.000 mp de spaţii comerciale. Încă trei asemenea proiecte se află în lucru, fiind acum în faza finalizării proiectelor de arhitectură şi obţinerii autorizaţiilor de construire. 
 

Chiriaşi Platinia Center
 
Magazine: H&M, Mega Image, De’Longhi, Calcio Sports, Jolidon, Gerovital, Best Kids, Inestasy
Restaurante: Marty, Chop, Amagusto, Sakura
Servicii: BT, Orange, Sensiblu, Opticris, Macrogroup, Lev Fitness, Z-Tour 
Librărie: Cărtureşti 
Cazinou: Bellagio

Comenteaza