Noua politică agricolă comună a Europei, prezentată azi de Cioloş

Noua politică agricolă comună a Europei, prezentată azi de Cioloş
Noua politică agricolă comună (PAC) a Uniunii Europene a fost prezentată astăzi de către comisarul Dacian Cioloş, cel care şi-a făcut studiile de specialitate la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj.

 

Cioloş a prezentat astăzi un proiect de reformă a PAC pentru perioada de după 2013, care urmăreşte sporirea competitivităţii, a durabilităţii şi a stabilităţii agriculturii peste tot în Europa "pentru a garanta cetăţenilor europeni o alimentaţie sănătoasă şi de calitate, pentru a proteja mediul şi pentru a dezvolta zonele rurale".

„Următoarele decenii vor fi esenţiale pentru a pune bazele unei agriculturi viguroase, care să poată face faţă schimbărilor climatice şi concurenţei internaţionale, şi să răspundă în acelaşi timp aşteptărilor cetăţenilor. Europa are nevoie de fermierii săi, iar fermierii au nevoie de sprijinul Europei. PAC înseamnă alimentaţia noastră, viitorul a peste o jumătate din teritoriile noastre", a arătat Cioloş, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, în conferinţa de presă de astăzi.

Proiectul noii PAC are 10 puncte, între care încurajarea măsurilor de agromediu, facilitarea instalării tinerilor fermieri, stimularea ocupării forţei de muncă în mediul rural şi a spiritului antreprenorial.

 

Comenteaza