Noua stațiune turistică Jucu a obținut licență de exploatare a apelor sărate

Noua stațiune turistică Jucu a obținut licență de exploatare a apelor sărate

Comuna clujeană recent recunoscută ca stațiune balneoclimaterică a primit licența din partea Agenției Naționale de Resurse Minerale (ANRM).

Jucu a fost atestată ca localitate turistică de interes local de către Guvernul României. “Cunoscând faptul că pe teritoriul comunei noastre există zone cu apă sărată naturală, astfel am identificat oportunitatea inițierii unui proiect care să ofere posibilități de finanțare și dezvoltare în acest sens.

Am inițiat demersurile în urmă cu ceva timp, am obținut și licența de exploatare de la ANRM, iar acum efectuam demersurile privind obținerea autorizației de exploatare, pentru a identifică și stabili volumul acestor izvoare naturale și calitățile balneoclimaterice pe care acestea le dețin.

Toate acestea au dus la atestarea comunei că stațiune turistică de interes local, având posibilitatea de a obține statutul de stațiune balneo-climaterica și de agrement, lucru ce conferă multiple beneficii comunei noastre, atât mediului public, cât și privat”, a anunțat primarul Dorel Pojar.

Toate localitățile incluse ca stațiuni turistice vor beneficia de un punctaj sporit în obținerea de finanțări pentru proiectele regionale, conform Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

“Pe termen lung și mediu, atestarea localităților mai sus menționate ca stațiuni turistice de interes național, respectiv local, va crea un impact socio-economic pozitiv. Acestea vor putea fi promovate cu noul statut și astfel vor avea şanse mai mari ȋn atragerea de finanţări nerambursabile.

Investitorii ar putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui la creşterea numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă.

Având ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate staţiuni turistice vor genera efecte benefice pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii a rezidenţilor acestor zone”.

Comenteaza