NTT DATA Romania a atins în primele 6 luni o cifră de afaceri de 40,35 Mil EUR

NTT DATA Romania a atins în primele 6 luni o cifră de afaceri de 40,35 Mil EUR
Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania

În primele 6 luni ale anului 2019, NTT DATA Romania a înregistrat o cifră de afaceri de 40,35 Mil EUR, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 30% faţă de primele 6 luni ale anului precedent. EBIT-ul pentru aceeaşi perioadă a anului a atins 2,96 Mil EUR, în creştere cu 56% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

„Creșterea din următorii ani se va baza pe abordări de tip disruptiv și proiecte de amploare cu tehnologii de top. Un rol foarte important îl are extinderea activităţilor noastre în pieţele emergente dar și accesarea proiectelor cu valoare adăugată semnificativă”, susține Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.

Următorii 2 ani aduc investiţii semnificative în pregătirea tehnică a echipei, în retehnologizarea suitei de produse Clarvision dar şi în alte produse şi soluţii cu IP propriu, care să permită realizarea unei margini operaționale sănătoase într-un orizont de timp de circa 5-10 ani.

“2019-2020 vor fi caracterizați de reînnoirea, resetarea si reinventarea modelelor de business cu care operăm în segmente de piață distincte. Privim cu curaj în viitor, având în spate forța financiară ridicată a concernului din care facem parte”, a declarat Daniel Metz.

Piața externă reprezintă în continuare ponderea cea mai mare a veniturilor totale, 70%, înregistrând creșteri semnificative în sectorul bancar, manufacturier și în zona de tehnologie: Cyber Security, Embedded și IoT.

Business-ul pe piața locala constituie un procent de 30%, comparativ cu 27% aferent aceleiași perioade din anul precedent. Creșterea a fost generată în principal de proiecte din zonele de tehnologie BPM, RPA, Cyber Security, Embedded, IoT, SAP, precum și din vânzările propriului sistem Clarvision ERP.

Despre NTT DATA Romania

NTT DATA Romania este furnizor și integrator de soluții și sisteme IT complexe având o echipă de peste 1800 de specialiști în România și Serbia, specialiști care activează pe proiecte diverse în industriile Automotive, Banking, Manufacturing, Energy and Utilities, Public Sector & Utilities, Retail, Transportation & Logistics.

Portofoliul companiei include o gamă variată de servicii precum: dezvoltare și integrare soluții software standard sau individualizate, managementul aplicațiilor și suport, testare, asigurarea calității, consultanță IT și de business, servicii de securitatea informației și infrastructură etc.

NTT DATA  – face parte din grupul NTT (Nippon Telegraph and Telephone), unul din liderii ICT (Information and Communication Technologies) la nivel global, cu peste 283.000 de angajați și un portofoliu larg de soluții globale de infrastructură, comunicații și servicii IT.

Comenteaza