Ministrul Finanţelor: “Nu se vor tăia salariile şi nici pensiile”. Ce bugetari vor fi afectaţi

Ministrul Finanţelor: “Nu se vor tăia salariile şi nici pensiile”. Ce bugetari vor fi afectaţi
| Foto: foto mediafax.ro

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, că Guvernul nu are în plan tăieri din salarii şi pensii nici anul acesta, nici în 2020, precizând însă, referitor la disponibilizările bugetare, că "la neprofesionişti, la leneşi, acolo sigur se va umbla".

 

“Nu se vor tăia salariile şi nici pensiile. Aici mi se pare foarte ciudat că, în explicarea bugetară, au fost incluşi bani pentru salarii care nu au fost date vreo doi trei ani de zile, în învăţământ şi sănătate. Această guvernare, din momentul în care a venit, a făcut nişte reparaţii. Dacă am fi vrut să tăiem pensiile sau salariile am fi făcut-o deja. Nu se va întâmpla asta în viitor, în 2020. Niciunul dintre colegii mei, premierul, miniştrii sau preşedintele Iohannis nu au spus că se vor tăia salariile sau pensiile. Din contră, au spus că pentru anul viitor, legea bugetului de stat va fi construită pe legislaţia în vigoare”, a spus ministrul de resort, la Antena 3.

Totodată, în ceea ce priveşte disponibilizările din sectorul bugetar, Cîţu a explicat că fiecare minister în parte trebuie să facă un audit, întrucât nu este la curent cu situaţia actuală. “Avem 16 ministere din 24, câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit să vadă ce se întâmplă în interior. Dacă aparatul este supradimensionat, cum îşi face fiecare treaba şi asa mai departe. Vom vedea care este rezultatul acestei analize.Cum a spus şi premierul şi cum am mai spus şi eu, la neprofesionişti, la leneşi, acolo sigur se va umbla. Dar nu va fi vorba de disponibilizări, ci de repararea situaţiei”, a mai spus ministrul Finanţelor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza