O aplicație concepută la Cluj este utilizată în 500 de spitale din lume

O aplicație concepută la Cluj este utilizată în 500 de spitale din lume

Clujenii de la Brinel au dezvoltat o aplicație inovatoare folosită acum de unul dintre furnizorii de top, la nivel global, din industria medicală, pentru a oferi suport pentru spitale din 12 țări.

Brinel Cluj a depășit, în 2019, pragul de 200 de milioane de lei cifră de afaceri, consolidându-și poziția în topul integratorilor de sisteme informatice din țară. “2019 a fost un an în care ne-am adaptat cerințelor pieței, al investițiilor, dar de aliniere și integrare în cadrul grupului SNEF.

Ne-am canalizat eforturile în crearea de produse inovatoare. Cifra de afaceri s-a menținut la nivelul anului precedent, dar ponderea proiectelor complexe, cu valoare adaugată semnificativă a crescut”, explică Marcel Borodi, CEO al Brinel.

Cuantumul ridicat al investițiilor a determinat diminuarea profitului față de anul precedent. Cu toate acestea, rezultatul a depășit 7 milioane de lei, cu o marjă a profitului de 3,6%. Cererea pentru servicii IT în centrul de date Brinel sau în servicii publice de cloud, mai ales pe partea de servicii de consultanță pentru aplicațiile de business, s-a păstrat ridicată.

Brinel a făcut pași importanți și pe partea de realizare de software, la cerere, dezvoltând la sfârșitul anului trecut prima aplicație Remote Access Management (RAM) pe platforma Microsoft Azure. Aplicația inovatoare este folosită acum de unul dintre furnizorii de top, la nivel global, din industria medicală, pentru a oferi suport pentru 500 de spitale, din 12 țări.

“În 2019 am câștigat încrederea unor noi parteneri de afaceri, atât companii străine, cât și autohtone, depășind pragul de 700 de clienți. Apartenența la grupul SNEF ne-a oferit deschiderea internațională pe care o așteptam și încrederea de a aborda proiecte de durată, a căror rezultate nu sunt imediate, ci distribuite pe perioade mai lungi de timp”, a spus Borodi.

Cifra de afaceri a primului semestru din 2020 este cu 35% mai mare decât în primele șase luni ale celui precedent. 2020 a început ca un an de creștere, un an al căutarii sinergiilor, dar criza coronavirusului, prin efectele sale latente, poate frâna creșterea din al doilea semestru al acestui an. Păstrându-şi identitatea, BRINEL face parte, din 2019, din grupul francez SNEF.

Comenteaza