O celebră bancă își schimbă numele după ce BNR a aprobat vânzarea către un cunoscut milionar din România

O celebră bancă își schimbă numele după ce BNR a aprobat vânzarea către un cunoscut milionar din România
| Foto: interior-resources.ro

Proprietarul Altex va prelua Porsche Bank România SA vara aceasta după ce Banca Națională a României (BNR) a aprobat tranzacția.

Banca Naţională a României (BNR) a aprobat achiziţionarea, în mod direct, de către Dan Ostahie (90,10%) şi societatea Real Estate SRL (9,89%), a unei participaţii de 100% din capitalul social şi din drepturile de vot în cadrul Porsche Bank România SA.

Potrivit acordului dintre Porsche Bank AG şi Dan Ostahie, vânzătorul se angajează să transfere dreptul de proprietate asupra acţiunilor băncii, iar cumpărătorul se angajează să preia activitatea pe baza bilanţului la data efectuării tranzacţiei.

Porsche Bank își schimbă numele după vânzare

Conform unui comunicat al cumpărătorului, transmis miercuri către Agerpres, acordul nu prevede transferul mărcii „Porsche Bank" sau a dreptului de utilizare a acesteia. Noua denumire comercială a băncii va fi „Credex Bank".

Credex este, totodată o opțiune de creditare de tip IFN oferită de retailerul Altex și Media Galaxy.

Tranzacţia va fi definitivată până la sfârşitul lunii iulie 2024, iar banca va rămâne operaţională atât până la acel moment, cât şi după preluarea de către noul acţionar, precizează sursa citată.

Dan Ostahie con­tro­lează re­tailerul electro-IT Altex, dar grupul pe care l-a construit în peste 30 de ani de activitate are inclusiv ope­ra­ţiuni de creditare prin Credex.

Altex este liderul comerţului electro-IT după vânzări, raportând o cifră de afaceri de 7 mld. lei anul trecut, cu 7,7% mai mare decât în 2022. Businessul s-a dublat faţă de nivelul din 2018. Totuşi, ritmul de creştere a încetinit în 2023, pe fondul unui consumator tot mai prudent.

Comenteaza