O clujeancă, implicată în proiecte de inteligență artificială și roboți la MIT

O clujeancă, implicată în proiecte de inteligență artificială și roboți la MIT

Forțele Aeriene ale SUA vor investi 15 milioane de dolari pe an în proiecte de inteligență artificială și roboți dezvoltate de universitatea MIT, printr-un nou accelerator de cercetare demarat luni, în care este implicată și o cercetătoare originară din Cluj.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Massachusetts Institute of Technology (MIT), probabil cea mai bună universitate de tehnologie din lume, a semnat un acord cu Aviața americană pentru a lansa MIT-Air Force AI Accelerator, un program conceput pentru cercetări avansate fundamentale în inteligență artificială (AI), „care ar putea să folosească operațiunilor Forțelor Aeriene, dar și unor nevoi mai largi ale societății”, a anunțat MIT. Aviația SUA va investi 15 milioane de dolari pe an în cel puțin 10 proiecte de cercetare derulate de MIT, în cadrul parteneriatului pe care cele două institiții îl au de 50 de ani.
 
Acceleratorul va urmări realizarea rapidă de protitipuri, scalarea conceptelor și aplicarea algoritmilor și sistemelor de inteligență artificială. Principalele obiecte de cercetare vor fi inteligența artficială, machine learning și roboții, cu aplicabilitate în domenii ca răspunsul la dezastre, prevenția medicală, managementul datelor, siguranța vehiculelor, securitate cibernetică.

Printre cei implicați în acest accelerator se numără și cercetătoarea româno-americană Daniela Rus, originară din Cluj. Ea este directoarea laboratorului MIT de informatică și inteligență artificială (CSAIL). Mai multe detalii AICI!

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza