O clujeancă, as în tranzacţionare la bursă

O clujeancă, as în tranzacţionare la bursă
O tânără din Cluj este cea mai bună jucătoare online la bursă. A fost premiată cu o vacanţă exotică.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a premiat miercuri câştigătorii primei sesiuni a concursului educaţional de tranzacţionare online BVB Invest Quest, o competiţie virtuală desfăşurată în perioada 14 aprilie - 13 iunie, cu condiţii de tranzacţionare similare celor din piaţa bursieră reală.

Numărul participanţilor a fost de 980, iar câştigătoarea concursului a obţinut un randament impresionant, de 25% în două luni, a declarat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, cu ocazia deschiderii oficiale a şedinţei de tranzacţionare la BVB de către câştigătorii concursului.

Câştigătoarea competiţiei, Laura Serghiescu, 25 de ani, absolventă a Facultăţii de Finanţe - Bănci din Cluj Napoca, a declarat că a mizat pe acţiunile Băncii Transilvania, analizând datele financiare ale băncii pe ultimii ani.

Acţiunile Băncii Transilvania au înregistrat un trend puternic ascendent începând de la sfârşitul anului 2013, iar Laura Serghiescu a reuşit să crească valoarea portofoliului, în cele două luni, de la 30.000 lei la 37.346 lei. Primul loc al competiţiei a fost recompensat cu o vacanţă pentru două persoane, în Palma de Mallorca.

Participanţii la BVB IQ au dispus de o sumă virtuală de 30.000 lei, care putea fi investită în cele mai lichide 15 companii româneşti listate la BVB. Patru companii de brokeraj, Estinvest, Intercapital, SSIF Broker şi Tradeville, sunt parteneri ai BVB în cadrul acestui proiect.

Proiectul se desfăşoară sub patronajul onorific al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

 

Comenteaza