O companie chineză finalizează trei parcuri fotovoltaice în Braşov şi Cluj

O companie chineză finalizează trei parcuri fotovoltaice în Braşov şi Cluj
Compania chineză Unisum a construit trei parcuri fotovoltaice în judeţele Braşov şi Cluj, cu o capacitate instalată de 19,6 MW şi care ar uma să genereze aual venituri de 8 milioane de euro din vânzrea energiei şi din certificatele verzi.

Cele trei parcuri solare sunt conectate deja la rețeaua electrică, se arată într-un comunicat al companiei.

Unisum face parte din grupul Wuxi Guolian Development Group, specializat în dezvoltarea de parcuri fotovoltaice. Grupul a dezvoltat și a finanțat proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 500 MW în mai multe state.

În România funcționează centrale fotovoltaice cu o capacitate de peste 700 MW.

Guvernul sprijină producţia de energie din surse regenerabile prin acordarea de certificate verzi. Fiecare producător primeşte gratuit de la Transelectrica un anumit număr de certificate verzi pentru energia pe care o produce şi o livrează în reţea.

Mai departe, producătorii vând aceste certificate verzi către furnizori, care sunt obligaţi prin lege să le cumpere, scopul fiind ca o anumită parte din consumul final de energie să fie asigurată de sursele regenerabile. Furnizorii îşi recuperează costurile cu achiziţia certificatelor verzi prin includerea în tarife a acestor cheltuieli.

Guvernul a decis anul trecut că producătorii de energie regenerabilă vor primi mai puține certificate verzi. Pe lângă scăderea numărului de certificate verzi, Guvernul a hotărât să amâne, de la 1 iulie 2013, acordarea unei părţi din certificatele verzi către investitorii în energie verde.

Etichete
Comenteaza