O companie clujeană „rupe norii” la bursă. La început de 2022, acțiunile au deja un plus de 25%

O companie clujeană „rupe norii” la bursă. La început de 2022, acțiunile au deja un plus de 25%
| Foto: Facebook - Bursa de Valori București

Cu 145 de milioane de euro în acțiuni AROBS, fondatorul Voicu Oprean devine unul dintre cei mai mari deținători de acțiuni la Bursa de Valori București (BVB).

Compania de IT Cluj-Napoca, Arobs Transilvania, a început anul cum nu se poate mai bine. După nici două săptămâni din 2022, Arobs a înregistrat o creștere de 25% a acțiunilor BVB, de la un preț de 2 lei pe unitate, la 2,5 lei. și o capitalizare de 1.1 miliarde de lei, cifre care fac din compania de IT din Cluj cea mai performantă de la bursa de la Bucureşti din 2022 pe tranzacţii de milioane de lei, chiar şi peste companii din BET (BUCHAREST EXCHANGE TRADING), şi care permit mişcări rapide în portofolii, potrivit datelor citate de ZF.

Comparativ, indicele BET are plus 3%, un maxim istoric. În ultima lună, creşterea Arobs ajunge la 37%, pe tranzacţii de circa 20 milioane de lei, Arobs devenind recent prima companie din IT care depăşeşte pragul de 1 miliard de lei în ceea ce priveşte valoarea de piaţă. Miercuri seară acţiunile AROBS au închis la 2,5 lei pe tranzacţii de 4,5 mil. lei.

Astfel cu aproximativ 288 de milioane de acțiuni, Voicu Oprean, cel care a fondat Arobs în 1998, înregistrează o avere netă de aproximativ 145 milioane de euro, iar recent a intrat în clasamentul celor mai mari deţinători de acţiuni de la BVB.

 

Comenteaza