O companie cu afaceri de 13 miliarde de dolari vrea să-şi mute sediul european la Cluj şi să deschidă fabrică

O companie cu afaceri de 13 miliarde de dolari vrea să-şi mute sediul european la Cluj şi să deschidă fabrică
Divizia europeană a unei companii americane s-ar putea muta la Cluj, unde firma vrea să deschidă o linie de producţie a cilindrilor hidraulici. O delegaţie a companiei s-a întâlnit deja cu oficialităţile române, ieri.

Delegaţia firmei britanice Parker Hannifin Manufacturing, divizia europeană a companiei Parker Hannifin Corporation, condusă de Aaldert De Boes, directorul general al diviziei europene, şi Martyn Heard, director în cadrul companiei, s-a întâlnit ieri cu secretarul de stat în Ministerul Economiei, Virgil Daniel Popescu, coordonator al domeniului comerţ exterior şi relaţii internaţionale din minister.

Conducerea companiei intenţionează ca în cadrul proceselor de restructurare a acesteia să construiască o linie de producere a cilindrilor hidraulici, după o tehnologie nouă, într-o ţară membră a Uniunii Europene şi să mute sediul central al diviziei europene în noua locaţie.

România este o posibilă destinaţie iar analiza preliminară efectuată de conducerea firmei pentru amplasarea noii unităţi în România vizează zona municipiului Cluj-Napoca şi împrejurimile acestuia. Conducerea urmează să vină şi la Cluj, unde va întâlni conducerea Consiliului Judeţean şi va vizita parcul tehnologic din localitate precum şi parcul industrial Tetarom III, din comuna clujeană Jucu.

Parker Hannifin Corporation a fost înfiinţată în 1918 în Cleveland, SUA, are o cifră de afaceri de 13 miliarde de dolari şi 58.000 de angajaţi în 49 de ţări. Este specializată în producerea diverselor sisteme şi tehnologii de control şi precizie utilizate în industriile auto, aerospaţială şi construcţii, iar divizia europeană - în producerea şi distribuţia de cilindri hidraulici.

Etichete
Comenteaza