O companie de robotică din Cluj primește 500.000 de euro finanțare pentru automatizarea producției

O companie de robotică din Cluj primește 500.000 de euro finanțare pentru automatizarea producției
| Foto: Facebook - Inno Robotics

Inno Robotics, o companie de tehnologie din Cluj-Napoca, primește 500.000 de euro finanțare prin proiectul pan-european DIH (Digital Innovation Hubs).

InnoWest: Inno-Robotics (companie tehnologică din Cluj-Napoca) va primi 500.000 de euro finanțare prin Transilvania Digital Innovation Hub, potrivit Agerpres. Compania clujeană a fost selectată alături de o altă companie din zonă, West Side Production (Fabrică din Satu-Mare), prin proiectul pan-european DIH (Digital Innovation Hubs). Cele două vor folosi banii primiți pentru a creşte productivitatea prin lustruirea automată a ansamblurilor metalice sudate și a realiza un experiment de inovare în vederea automatizării producţiei, cu scopul de a vinde soluţiile dezvoltate şi altor entităţi din acelaşi domeniu.

Organizaţiile care vor beneficia de finanţare vor implementa experimentele de inovare în perioada 1 februarie 2022 – 30 noiembrie 2022 şi vor beneficia de mentorat tehnic şi dezvoltare antreprenorială din partea experţilor Transilvania Digital Innovation Hub, dar şi a celorlalţi parteneri din proiect.

În cadrul apelului de finanţare al DIH au participat, în total, 70 de mini-consorţii din Europa, fiecare formate din cel puţin o companie tehnologică şi o fabrică, zece dintre acestea fiind din România. Dintre cele 70 de consorţii, 15 au fost selectate pentru a obţine finanţare, dintre care două sunt româneşti.

DIH este un proiect finanţat din programul de cercetare şi inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene în baza acordului de grant nr. 824964, cu scopul de a crea o reţea sustenabilă de hub-uri de Inovare Digitală specializate în robotică, care să faciliteze comercializarea şi adopţia pe scară largă a soluţiilor pentru producţiei agilă, conform economedia.ro.

Transilvania Digital Innovation Hub, primul Centru de Inovare Digitală din ţară, recunoscut drept operaţional de Comisia Europeană, acţionează în regiunea Nord – Vest a României, prin Transilvania IT Cluster.

Organizația aduce sub aceeaşi umbrelă un parteneriat compus din clustere ce reprezintă diferite industrii, trei universităţi, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare (INCDTIM) şi alte entităţi-suport.

Comenteaza