O companie din Austria ar putea plăti despăgubirile pentru cele 15 mașini de lux din Cluj care au ars în incendiul de la Tetarom

O companie din Austria ar putea plăti despăgubirile pentru cele 15 mașini de lux din Cluj care au ars în incendiul de la Tetarom
| Foto: Antena 3

Omul de afaceri ardelean Cosmin Pavel, ocupant al unui loc în Top 300 Capital cei mai bogați români, și-a pierdut întreaga colecție de mașini de epocă într-un incendiu care a avut loc la un depozit din Cluj, notează Antena 1. În eveniment sunt implicate și două dintre cele mai cunoscute societăți de asigurare din România, spun sursele Economica.

Ar putea fi „bomboana de pe colivă” în ceea ce a fost probabil cel mai „ghinionist” an din istoria Vienna Insurance Group (VIG) în România. După ce a înregistrat deja mai multe daune de răsunet în zona de asigurări property (în care excelează la nivel de vânzări), VIG ar putea fi nevoită să achite și dauna de peste 2 milioane de euro înregistrată de milionarul de top 300 Cosmin Pavel, ale cărui mașini de epocă au ars, într-un depozit din Cluj Napoca.

Aceste trei mari incendii au mai fost urmate de către alte două evenimente majore, de milioane de euro, la o fabrică mare de mobilă din Maramureș și la un producător de mezeluri din Mizil.

În cazul daunei de la Cluj, sursele Economica arată că mașinile milionarului erau asigurate la Asirom VIG. Pe de altă parte, însă, afirmă sursele citate, hala care ars era asigurată la Groupama. Nu știm încă dacă proprietarul halelor dispunea și de clauză de asigurare de răspunderi față de terți, caz în care valoarea mașinilor staționate ar trebui achitată de către Groupama.

Dacă nu există o astfel de clauză, însă, dauna va fi plătită de către Asirom care, în cel mai bun caz, dacă se demonstrează că a avut o vină, se va judeca cu proprietarul halei pentru a își recupera paguba. Conform estimărilor apărute în presă, valoare pagubei este de peste 2 milioane de euro, doar pentru mașini. E vorba despre 15 automobile. Printre acestea, se numără modele Porsche, Mercedes, BMW sau Dodge, de sute de mii de euro fiecare.

Comenteaza