O companie din Cluj dezvoltă aplicaţie software pentru admiterea în universităţi

O companie din Cluj dezvoltă aplicaţie software pentru admiterea în universităţi
O companie din Cluj a lansat o aplicaţie pentru instituţiile de învăţământ superior. „Are ca obiectiv simplificarea substanţială a procedurilor de admitere", spun reprezentanţii companiei clujene.

Aplicaţia Admis vine după ce Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a decis printr-un ordin, în acest an, ca examenele de admitere să fie organizate de fiecare instituţie de învăţământ superior, pe baza autonomiei universitare.


„Astfel, universităţile se pot adapta uşor noilor cerinţe legislative având posibilitatea de a opta pentru probe scrise sau probe orale, de a lua în calcul şi notele sau media de la examenul de bacalaureat, licenţă sau disertaţie, după caz, fără însă a lua în considerare mediile sau notele din anii de studii. În urma acestor modificări impuse, instituţiile de învăţământ superior se vor confrunta cu o creştere a gradului de dificultate a proceselor de organizare şi de desfăşurare a examenelor, a managementului candidaţilor şi profesorilor", spun reprezentanţii companiei dezvoltatoare, Brinel.

Aplicaţia lansată de Brinel permite instituţiilor de învăţământ superior să înscrie candidaţii la concursul de admitere, să simplifice procedura de repartizare în sălile de examene a celor înscrişi, să repartizeze profesorii supraveghetori în săli şi să organizeze subiectele necesare pentru desfăşurarea examenului. Totodată, aplicaţia asigură comunicarea rezultatelor, obţinerea unei situaţii clare a candidaţilor admişi şi respinşi, permiţând realocarea candidaţilor respinşi pe locurile rămase libere, în funcţie de confirmări, precum şi exportarea datelor candidaţilor admişi înspre aplicaţiile de management a activităţii universitare.

Brinel e o companie clujeană înfiinţată în 1991 şi are 160 de angajaţi.

Comenteaza