O comună de lângă Cluj-Napoca va avea iluminat public doar cu tehnologie led

O comună de lângă Cluj-Napoca va avea iluminat public doar cu tehnologie led

Localitatea clujeană Feleacu se află în curs de finalizare un proiect de modernizare a iluminatului public în zonă încât acesta să fie aproape integral cu tehnologie led.

La începutul acestui an, administrația locală a demarat un studiu de fezabilitate pentru modernizarea iluminatului public prin trecerea pe tehnologie led a iluminatului de pe majoritatea străzilor din zonă.

Localitățile Feleacu, Vâlcele, Gheorghieni, Sărădiș și Casele Micești beneficiază acum deloc sau doar parțial de astfel de iluminat cu led. În iunie, studiul a fost finalizat și aprobat în cadrul ședinței Consiliului Local al comunei Feleacu.

Apoi a fost depus pentru obținerea finanțării în cadrul programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu.

“Prin lucrările de modernizare a iluminatului public, efectuate în anii 2017-2019, am trecut 65% din iluminatul public pe led. Odată cu finanțarea acestui nou proiect, pot spune că, până la finalul acestui an, peste 95% din iluminatul public o să fie la standarde europene, ridicând mult calitatea și reducând mult costurile acestui serviciu”, a detaliat primarul Gabriel Costea.

Comenteaza